09:24, pet, 5. Jul

NK Maribor predstavil okrepitev: Prihaja mladi reprezentant Kosova





Med pripravami na derbi še ena kadrovska novica: naš novi član je mladi reprezentant Kosova, ki je pred tem igral tudi za mlajše selekcije Slovenije. Pogodbo do konca sezone 2023/24 je podpisal Altin Kryeziu, 20-letni zvezni igralec, ki se je pridružil moštvu na sredinem treningu.

“Na kadrovskem področju pripravljamo tudi zadeve za prihodnost, iščemo nove rešitve. Pri Altinu se je pojavila priložnost, ki se jo je splačalo izkoristiti. Gre za mladega igralca z reprezentančnimi izkušnjami, ki mu je vmes že uspel tudi prestop v tujino. Ni neznanka, spoznali smo ga tudi na slovenskih igriščih in skušali bomo nadgraditi potencial, ki ga premore. Lahko zapolni nekaj mest v zvezni vrsti, predvsem v defenzivnem delu. Ob odsotnosti Pihlerja, ki bo manjkal še nekaj časa, smo tukaj potrebovali novo moč, svežo kri,” je o novincu, ki prihaja kot prost igralec, za uradno spletno stran povedal športni direktor Marko Šuler.

Prišel se je dokazovat

Altin Kryeziu (184 cm, 77 kg) je nogometno šolanje prestal pri Triglavu, v rojstnem Kranju je igral do izkoraka iz kadetske v mladinsko konkurenco. Poleti 2019 se je preselil v Italijo, bil vmes člana Torina in Spala, v spomladanskem delu prejšnje sezone je prve članske nastope vpisal na posoji pri sežanskem moštvu CB24 Tabor. Od 12. oktobra pa začenja novo poglavje v vijoličastem.

“Prvi vtisi so odlični, vsi vemo, da je Maribor največji klub v Sloveniji. Ko se je pojavila možnost za prestop, sem takoj sprejel izziv. Zavedam se, kakšna je konkurenca za mesta v ekipi. Prišel sem se dokazovat, verjamem, da bodo izkušnje, ki sem jih pridobil v Italiji, zame zelo koristne. Nisem še ustrezno pripravljen, a začenjam novo zgodbo z velikim motivom. Ko sem se po igranju v Sežani vrnil v Torino, sem opravil priprave s članskim moštvom, potem je bil sklenjen dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. V zadnjih tednih sicer nisem igral, a sem treniral s Triglavom in verjamem, da bom kmalu dosegel želeno stopnjo pripravljenosti za priključitev k moštvu v nadaljevanju sezone.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.