00:20, pet, 9. Avg

NK Maribor proti Vojvodini v izdihljajih tekme z golom za zmago!





V tretjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo je Maribor gostil srbsko Vojvodino, s katero sodeluje nekdanji predsednik zeleno-belih Milan Mandarić. NK Maribor je Vojvodino premagal z 2:1, in sicer z zadetkom v 97. minuti.

Prvi polčas srečanja v Mariboru ni ponudil zadetkov. V drugem polčasu pa so najprej priložnost dočakali nogometaši Vojvodine, a se je izkazal mariborski vratar Ažbe Jug. Po njegovi obrambi je sledil protinapad in v 58. minuti po prekršku nad Markom Božićem najstrožja kazen za domače.

Žogo je na belo točko postavil Josip Iličić, ki je poskusil s trikom zmesti vratarja, a neuspešno, Lazar Carević je strel ubranil. Žoga se je na srečo Mariborčanom odbila v noge nazaj Iličiću, ki še ene priložnosti ni zapravi  in poskrbel za navdušenje v Ljudskem vrtu.

A veselje ni trajalo ne vem kako dolgo. V 77. minuti so gostje iz Vojvodine poskrbeli za šok v Ljudskem vrtu. Caleb Zady je preigraval na robu kazenskega prostora in po lepi dvojni podaji Delejem zabil po tleh in poravnal na 1:1 – kljub temu, da so Mariborčani od 70. minute po izključitvi Medojevića igrali z igralcem več.

Mariborčani so vztrajali do samega konca in napadali, zmage Vojvodini danes enostavni niso želeli prepustiti. Obrestovalo se jim je v 97. minuti, ko so zadeli za zmagoslavnih 2:1. Povratna tekma bo 15. avgusta v Bački Topoli.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.