01:20, ned, 25. Avg

NK Maribor z minimalnim zaostankom na domačo tekmo: “Verjamem, upam in želim si, da bomo imeli veliko podporo s strani gledalcev.”





Iz Stockholma NK Maribor z golom zaostanka. Po trdem boju bi lahko prišli do boljšega izhodišča, kljub razpletu pa je že zdaj jasno, da se prihodnji četrtek v Ljudskem vrtu obeta spektakularen večer, v katerem si bodo skušali zagotoviti nadaljevanje evropskega tekmovanja vse do zime.

“Za nami je zahtevna tekma, za gledalce najbrž ne tako zanimiva kot za nas trenerje. Te njihove dolge žoge so nas, povedano po pravici, nekoliko presenetile. Poskušali so z igro na preskok, kar doslej niso počeli, a smo zelo dobro odgovorili. Imeli smo svoje trenutke v igri, zaradi umetne trave smo bili v določenih trenutkih nenatančni. Kar me veseli, je spoznanje, da smo vztrajali pri svojih principih in naših zadevah, pri kontinuiranih napadih. Bili smo tekmovalni, žal smo prejeli zadetek, a so fantje oddelali tekmo na visoki ravni,” je za klubsko spletno stran dejal Ante Šimundža po tekmi, ki jo je zaradi kazni moral spremljati z razdalje.

“Leta 2011 sem postal samostojni trener in nisem vajen suspenzov ali podobnih situacij. Če se prav spomnim, sem bil v slovenski ligi kaznovan le enkrat, na tekmi z Dravo. Popolnoma druga zadeva je glede evropskega tekmovanja, kjer sem bil vedno z ekipo ob igrišču. Ni prijetno na tribuni, tega si ne smem več dovoliti in si tudi več ne bom. Moram pa izpostaviti sodelovanje s klopjo, ki se je odlično odzvala in nasploh odlično vodila tekmo.”

Nekateri trenutki so med dvobojem nakazovali, da bi lahko storili kaj več, a je zmanjkala pika na i v ofenzivnem delu.

“Dobro smo se prilagodili na umetno travo, pričakoval sem, da bi lahko imeli večje težave. Prvih 15 minut je minilo, ne da bi čutili pritisk gostiteljev, ki smo ga pričakovali. Odzvali smo se zelo dobro v uvodni fazi. Je pa dejstvo, da bi morali ostati zbrani do konca tekme. Pripetila se nam je manjša napaka pri sprejemanju odločitve, kako in kaj pod pritiskom z žogo. In potem se hitro zgodi, kar se je. Izkazalo se je, da je Djurgården ekipa, ki ima rep in glavo. Tekmeci lahko tudi med tekmo spremenijo način igre in morali bomo biti zelo previdni, da se ne bomo znašli v neprijetnih situacijah. Tekmeci so vendarle v prednosti, tega ne smemo pozabiti.”

Koliko drugačna bo po ugotovitvah iz Tele2 Arene povratna tekma v Ljudskem vrtu?

“Če so imeli tokrat tekmeci izrazito prednost domačega igrišča z umetno travo in svojega stadiona, menim, da bomo v Ljudskem vrtu mi tisti, ki bomo imeli podobno prednost glede naravne trave. Verjamem, upam in želim pa si, da bomo imeli neprimerno večjo podporo s strani gledalcev.”

Tisti, ki bo zagotovo manjkal v boju za skupinski del, bo Sven Šoštarič Karič.

“Neprijetna situacija, a je bil odziv igralcev po rdečem kartonu zelo dober. Hitro smo se dogovorili s klopjo in izpeljali končnico brez večjih pretresov. Poiskali bomo rešitev tudi za povratni dvoboj, imamo nekaj dni časa, da se pripravimo in po opravljenih analizah izberemo najboljšo potezo. M’Bondo je prva izbira, lahko pa prevzame Svenovo vlogo tudi Sikošek in v tem primeru bi na levi strani igral Milec.”

Še pred tem pa – derbi. V nedeljo v Ljudskem vrtu. Maribor – Olímpija, ob 17.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.