12:38, pet, 29. Mar

NK Maribor z novim porazom, naslov čedalje bolj oddaljen





Nogometaši Maribora so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili s Celjem z 1:2 (0:2).

Vir: Facebook stran NK Maribor

Osrednja tekma 33. kroga se je končala z zmagoslavjem celjske ekipe, ki je na zadnjih štirih tekmah osvojila vseh 12 možnih točk. Po Aluminiju, Bravu in Domžalah je danes na kolena položila še Maribor, ki je na zadnjih štirih tekmah doživel že tretji poraz. Pred tem sta ga ugnala Olimpija in CB24 Tabor Sežana, tri točke je osvojil le na obračunu proti Muri.

Po današnjem obračunu v Ljudskem vrtu je bolj ali manj jasno, da se bosta tri kroge pred koncem elitnega domačega ligaškega tekmovanja za prvo mesto udarila vodilna Olimpija in drugouvrščeno Celje, ki ima po današnji zmagi že šest točk prednosti pred Mariborom. Tekma med Olimpijo in Aluminijem se je v Ljubljani danes pričela ob 20.30.

Izjemno pomemben obračun med Mariborčani in Celjani je v uvodnih tridesetih minutah minil v obojestransko previdni predstavi. Jalova terenska premoč je bila resda na strani mariborskih nogometašev, ki pa si zavoljo disciplinirane igre gostov niso priigrali nobene resne priložnosti.

Prvo obetavno akcijo so izpeljali varovanci gostujočega trenerja Dušana Kosića. V 31. minuti je Jakob Novak sprožil močan strel z roba kazenskega prostora, a je žoga zletela prek domačih vrat.

Le minuto kasneje je po “projektilu” Mitje Lotriča s 25 metrov žoga švignila mimo leve vratnice domačega vratarja Jasmina Handanovića, ki pa je v 35. minuti prvič na dvoboju kapituliral po nerodnosti Gregorja Bajdeta, ki je po kotu z desne strani po strelu z glavo žogo spravil v lastno mrežo.

Mariborčani so le štiri minute kasneje doživeli nov šok: Celjani so izpeljali bliskovit polprotinapad, z močnim strelom z 22 metrov pa ga zaključil Dario Vizinger za 0:2.

Domači trener Sergej Jakirović je v začetku drugega polčasa namesto “nevidnega in nesrečnega” Bajdeta v ogenj poslal Andreja Kotnika, a se je slednji že po dobrih trinajstih minutah igre poškodoval in mesto prepustil Brazilcu Felipeju Santosu, medtem ko je Marcos Tavares zamenjal prav tako bledega Aleksa Pihlerja.

Brazilca v domačih vrstah sta takoj opozorila nase, po predložku Tavaresa z leve strani je Santos s štirih metrov po strelu z glavo zapravil idealno priložnost, da zadihajo za ovratnik Celjanov. Tudi poskus rezervista Amirja Derviševića v 70. minuti ni dosegel želenega cilja domačih nogometašev.

V drugi polovici tekme previdni Celjani so prvič Handanovića ogrozili v 73. minuti, po prostem mestu Lotriča z 25 metrov pa je žoga zletela mimo vrat.

V končnici tekme so Mariborčani vendarle znižali na 1:2, v 87. minuti se je v gneči po kotu v kazenskem prostoru najbolje znašel Špiro Peričić. V sodniškem podaljšku so gostitelji z vsemi silami pritisnili proti celjskim vratom, še najbližji zadetku je bil Felipe Santos, a je njegov strel z 18 metrov bil malenkostno previsok in ostalo je pri zmagi celjskih nogometašev.

Mariborčani bodo v 34. krogu v sredo gostovali v Ljubljani. V Stožicah se bodo pomerili z Bravom. Celjani pa bodo prav tako v sredo gostili kranjski Triglav.

* Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Mertik, Praprotnik, Smej.
* Strelci: 0:1 (Bajde, 35./avtogol), 0:2 Vizinger (39.), 1:2 Peričić (87.).
* Maribor: Handanović, Milec, Mitrović, Peričić, Viler (od 77. Klinar), Vrhovec (od 62. Dervišević), Cretu, Pihler (od 58. Tavares), Požeg Vancaš, Bajde (od 46. Kotnik, od 58. Felipe Santos), Zahović.
* Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Čalušić (od 86. Travner), Marandici, Novak (od 85. Plantak), Štravs (od 65. Antanavičius), Pungaršek, Lotrič, Božić, Vizinger.
* Rumeni kartoni: Vrhovec, Viler, Cretu; Novak, Vizinger.
* Rdeči karton: /.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.