23:22, ned, 1. Sep

NK Maribor z visoko zmago proti Primorju





Ljudski vrt je prej, kot je bilo sprva načrtovano, gostil Ajdovce. Gostitelji te tekme bi morali biti slednji, a zaradi težav z zelenico v Novi Gorici sta se kluba dogovorila, da bosta zamenjala razpored in se bosta tako na Primorskem merila v 16. krogu.

Primorje je v Ljudski vrt prišlo na krilih treh ligaških zmag, dobro mu je kazalo tudi v prvi polovici prvega polčasa, pozneje pa je bilo bolj ali manj vse v domeni vijoličnih, ki so trem remijem dodali še tretjo zmago v prvenstvu.

V uvodnih minutah ekipi nista bili posebej nevarni

Medtem ko je Milan Anđelković tekmo z Mariborom začel s pričakovano postavo, le da je Haris Dedić zaigral v obrambi namesto Damirja Zukića, ki se je preselil k drugi ekipi Milana, je Ante Šimundža posegel kar po osmih menjavah v primerjavi na četrtkovo tekmo z Djurgardnom.

Tudi mariborski strateg ni mogel računati na vse, Arnel Jakupović je namreč prestopil k Osijeku, Martin Milec je manjkal zaradi poškodbe, Redwan Bourles pa si bo po dogovoru s klubom poiskal nove delodajalce.

V uvodnih minutah ekipi nista bili posebej nevarni, je pa Primorje tako kot proti Celju v 20. minuti poiskalo vrzel v mariborski obrambi. Žan Bešir je žogo poslal za tri mariborske branilce, kamor je stekel Semir Smajlagić ter nato matiral Ažbeta Juga za svoj tretji ligaški gol v sezoni.

Šimundža je hitro reagiral in v igro že po manj kot pol ure poslal Jana Repasa v zvezno vrsto. V 37. minuti so imeli njegovi varovanci izjemno priložnost za izenačenje, ko je bil pred vrati sam Etienne Beugre, a mu je žoga tik pred strelom malce odskočila in jo je na začudenje vseh poslal čez gol.

Le nekaj sekund pozneje pa se je oddolžil, ko je po novi kombinaciji s Svenom Šoštaričem Karičem in Orphejem Mbino zadel z nizkim strelom s približno 13 metrov. Mariborčani so tako zasluženo izkoristili pritisk, Ajdovci pa so tudi po zadetku še naprej “viseli”.

Znova pa so klonili ob koncu 42. minute, ko je po podaji Gregorja Sikoška z leve strani z glavo zadel Mbina. V zadnji minuti sodniškega dodatka prvega polčasa pa je zadel tudi Sikošek, po podaji Beharja Fete je bil uspešen iz bližine.

V drugem polčasu je v 55. minuti najprej od daleč neuspešno meril Elias Telles, v 57. je Jug obranil strel Matica Zavnika, Šoštarič Karič pa je tik pred golom blokiral Smajlagićev poskus.

V 73. minuti je Feta dosegel nov gol za Maribor, vendar je pred tem Mbina naredil prekršek nad Mirkom Mutavčićem. Tudi sicer je imel Maribor nato še eno lepo priložnost, pa proti koncu tekme še Pijus Širvys, ki je bil nenatančen, v 92. minuti pa je Mbina dosegel svoj drugi gol na tekmi, ko se je v kazenskem prostoru otresel Dedića in z nizkim strelom matiral Gašperja Tratnika za 4:1.

Maribor bo v 8. krogu 15. septembra gostil Koper, Primorje pa bo dan prej gostovali pri Muri.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.