14:04, čet, 18. Apr

NK Maribor začel s pripravami na novo sezono





Nogometaši Maribora so se v torek zbrali na tradicionalni skupni večerji, danes pa so varovanci Sergeja Jakirovića že pričeli s treningi za novo sezono. Letošnji poletni premor bo za petnajstkratne državne prvake zelo kratek, saj je od zadnjega kroga minule sezone minil samo teden dni časa.

Maribor je v zaključku prejšnje sezone zadnjo tekmo odigral v Kidričevem proti Aluminiju, čez dobra dva tedna pa bo klub prav proti rdeče-belim v Ljudskem vrtu odprl novo sezono, v kateri bo lovil že svojo šestnajsto zvezdico. Na prvem zboru sta bila prisotna tudi povratnika s posoje pri Bravu Martin Kramarič in Aljoša Matko.

Maribor je sicer v obdobju po koncu koronakrize kazal solidne predstave, v tem času je osvojil enako število točk kot Celje in bil najučinkovitejša ekipa lige. Stari maček Mitja Viler, zaradi kratkega premora začetek nove sezone vidi bolj kot nadaljevanje stare.

Močna okrepitev v novi sezoni bo za vijoličaste tudi Jan Repas, ki v treh letih v Franciji ni našel prave priložnosti. Z Mariborom je podpisal triletno pogodbo, klubu pa zanj ni bilo potrebno plačati odškodnine.

Ko je na klop sedel novi trener Sergej Jakirović, je Maribor za Olimpijo zaostajal sedem točk. Na koncu jo je prehitel. Kratek premor med staro in novo sezono ga ne moti.

Kot so sezono končali jo bodo tudi nadaljevali. Torej z Aluminijem, le da bo tekma za razliko od prejšnje, čez dva tedna – v Ljudskem vrtu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.