19:25, čet, 28. Mar

Nocoj v Ljudskem vrtu obračun Maribora in Olimpije





Nogometaši Maribora in ljubljanske Olimpije bodo drevi ob 20.15 v Ljudskem vrtu v okviru 4. kroga Prve lige Telemach igrali prvi večni derbi sezone 2022/23.

Ekipi 53. večni derbi pričakujeta s povsem drugačnima izhodiščema. Olimpija je kljub vsem organizacijskim pretresom domačo sezono začela odlično. Ekipa pod vodstvom novega trenerja Alberta Riere kaže dobre obrise. Obramba na čelu z vratarjem Matevžem Vidovškom sploh še ni prejela zadetka, dosegla pa je štiri, pod katere so se vpisali Đorđe Crnomarković, Samuel Pedro, Almedin Ziljkić in Marcel Ratnik.

Mariborčani s slabo popotnico tega tedna

Ljubljanska zasedba je kljub temu, da se strelsko še ni odprlo Mustafi Nukiću in/ali Ivanu Prtajinu, edina stoodstotna v ligi. Na strani zeleno-belih bo zvečer tudi svežina, saj Olimpija po izpadu v 2. krogu kvalifikacij konferenčne lige nima več evropskih obveznosti.

Te pa posebnega zadovoljstva ne prinašajo niti Mariborčanom. Štajerci so v četrtek zvečer doma v 3. krogu kvalifikacij evropske lige izgubili proti finski zasedbi HJK Helsinki z 0:2. To je bil tretji zaporedni poraz ekipe Radovana Karanovića, kar so nekateri navijači vijolične zasedbe pospremili z žvižgi, 53-letni trener pa je moral odgovarjati tudi že na ne najbolj prijetna vprašanja o morebitnem slovesu s trenerskega stolčka.

Karanović je Mariborčane prevzel v prvi polovici prejšnje sezone in jih popeljal do 16. naslova prvaka, prvega po treh letih. Štajerci so pod Karanovićevim vodstvom tudi prekinili dolg negativen niz devetih tekem brez zmage proti večnemu tekmecu iz Ljubljane. Aprila so na zadnjem derbiju prejšnje sezone slavili z 1:0, kar je bila prva domača zmaga proti Olimpiji po novembru 2017 in prva nasploh po septembru 2019.

Tekmo bo sodil David Šmajc

Takrat je zmagoviti gol dosegel Ognjen Mudrinski, ki pa ga ni več na Štajerskem, njegovo vlogo skuša prevzeti Roko Baturina, ki je dosegel dva od štirih mariborskih zadetkov v dosedanjem poteku prvenstva, preostala dva sta prispevala še en novinec Ivan Brnić in zdaj že nekdanji član Maribora Nino Žugelj.

V oči pred derbijem pa kljub okrepitvam, kot je Sven Šoštarič Karič, bode precej luknjičasta obramba, saj so Štajerci, ki imajo zmago in dva poraza, zgolj v domači ligi na treh tekmah “pokasirali” sedem golov, le Mura je prejela enega več.

Tekmo v Ljudskem vrtu bo sodil David Šmajc.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.