07:05, sre, 24. Apr

Nogometaši Maribora premagali islandski Hafnarfjördur





Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov doma premagali islandski Hafnarfjördur z 1:0 (0:0). Edini strelec na tekmi je bil Marcos Tavares v 54. minuti. Povratna tekma bo na sporedu prihodnjo sredo na Islandiji.

tavares, foto STA

Slovenski nogometni prvaki so si v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij lige prvakov priborili ugoden rezultat. Dosegli so gol in lastno mrežo ohranili nedotaknjeno, kar je bil osnovni cilj. Kljub temu jih na Islandiji, povratna tekma bo 2. avgusta, čaka velik boj za ubranitev doseženega. Islandski prvak se je izkazal kot resen tekmec, s katerim bo veliko dela v preboju na sklepni del kvalifikacij elitnega tekmovanja.

Tudi tokrat glasna podpora s tribun ni izostala. Tekmo so si ogledali tudi slovenski košarkarski reprezentanti, ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo. Mariborčani so od začetka prevzeli pobudo in iskali pot do hitrega vodstva. Prvi strel proti gostujočim vratom je v deveti minuti sprožil Marwan Kabha, a je ta poskus s 25 metrov Gunnar Nielasen brez težav umiril. Igra je večinoma potekala na polovici islandskega moštva, a pravih akcij, ki bi resneje ogrozile gostujoči gol, ni bilo.

Gostje so se po 20 minutah znebili pritiska in igro preselili na polovico domačih. Nekajkrat so celo skušali ogroziti domača vrata, vendar pravega dela za vratarja Jasmina Handanovića ni bilo. Bolj so se usmerili na prekinitev akcij. Z uspešnim branjenjem daleč pred svojimi vrati so igro domačih povsem umirili. Ti so do konca prvega polčasa imeli malo prostora za akcije pred golom. Zato pa se je v 43. minuti Kabha odločil za strel s 30 metrov in močno stresel prečko. Ob izteku polčasa je Valon Ahmedi s petnajstih metrov streljal visoko čez gol.

V drugem polčasu se je igra povsem razživela in domači so v 54. minuti končno prišli do želenega vodstva. V vodstvo jih je popeljal kapetan in rešitelj iz številnih situacij Marcos Tavares. Aleksander Rajčević je z desne strani poslal visok predložek, izkušeni Tavares pa je izkoristil nepazljivost gostujoče obrambe in žogo z glavo neubranljivo poslal v levi kot gostujočega gola.

Vodstvo je dalo dodaten zagon gostiteljem. Dve minuti po doseženem golu so domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je na robu kazenskega prostora padel Jasmin Mešanović. Latvijski sodnik je pokazal, naj se igra nadaljuje. V 66. minuti je Blaž Vrhovec iz bližine z glavo streljal čez gol. Igra je do konca dvoboja potekala pred gostujočimi vrati, toda želenega drugega gola, ki bi omogočil mirno pot na Islandijo, ni bilo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.