13:27, pet, 19. Apr

Nogometni stadion v Rušah bo dobil namakalni sistem in razsvetljavo





V Rušah, na tamkajšnjem nogometnem stadionu, te dni poteka izgrajena namakalnega sistema za travne površine, dobili pa bodo tudi novo razsvetljavo.

Vir: Občina Ruše
Vir: Občina Ruše

Kot so sporočili iz Občine Ruše so se tokrat lotili izgradnje namakalnega sistema na nogometnem stadionu, prav tako pa bodo uredili razsvetljavo za izvedbo tekem ter treningov v večernih urah. Občina Ruše je na razpis Fundacija za šport znova uspešno prijavila projekt, tokrat projekt obnove nogometnega stadiona. V okviru projekta bosta izgrajena namakalni sistem za travne površine in razsvetljava za izvedbo tekem ter treningov v večernih urah,”  so pisno sporočili iz Občine Ruše. S tem pa bodo omogočili kakovostnejšo vadbo in izvedbo tekem, kar je še posebej pomembno za domači nogometni klub NK Pohorje, ki je uvršeč v 3. ligo. Odslej bodo tako imeli več možnosti za uporabo nogometnega stadiona, tudi za druge namene, kot so treningi ekip, koncerti, športne igre ipd..

“Prva dela na namakalnem sistemu smo pričeli včeraj, razsvetljava se bo izvedla do konca meseca,” pravijo na občini.  Vrednost projekta je ocenjena na dobrih 75 tisoč evrov, od tega dobrih 21 tisočakov sofinancira Fundacija za šport.

V NK Pohorju, ki so doslej travnate površine stadiona tudi največ uporabljali, so veseli te obnove. Po besedah sekretarja NK Pohorje Marka Ozima, bodo z namakalnim sistemom pridobili kakovostno travnato površino. K temu pa je dodal, da bodo vodo za namakanje črpali iz reke Drave, “kar pomeni, da bo s tem manj stroškov. Do sedaj na stadionu nismo imeli razsvetljave zaradi česar nismo mogli izpeljati večernih treningov in tekem. Odslej bo to mogoče,” je dodal Ozim.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.