07:21, pet, 5. Jul

Nov incident v UKC: Bolnik med obravnavo s solzivcem poškropil zaposleno





Včeraj ponoči je na internistični prvi pomoči (IPP) v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana prišlo do incidenta.

Po ugotovitvah policije je nekaj pred 3. uro bolnik med obravnavo s solzivcem poškropil zaposleno. Plinski razpršilec so mu zasegli, so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Obravnava bolnikov na IPP je bila začasno motena.

V UKC Ljubljana so za STA navedli, da so na infekcijsko urgenco preusmerili eno bolnico, “ki je bila pripeljana ravno v času, ko smo morali iz prostorov IPP začasno seliti bolnike iz 24-urne bolnišnice – večina je bila premeščenih v travmatološko opazovalnico”.

Bolniki, ki so po incidentu na IPP prišli sami in niso bili pripeljani z reševalnim vozilom, so lahko kot običajno počakali v čakalnici. Ob tem se UKC zahvaljuje vsem, ki so v nočni izmeni priskočili na pomoč, da so lahko bolnikom tudi v izredni situaciji zagotovili kakovostno oskrbo. Policija bo zoper kršitelja podala obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitve javnega reda in miru, poroča STA.

Dejanje je obsodilo tudi Ministrstvo za zdravje, kjer so zapisali: “Nasilni dogodek, ki se je zgodil na Internistični prvi pomoči v UKC Ljubljana, je nesprejemljiv. Takšna dejanja posameznikov, usmerjena ravno zoper tiste, ki nam v nujnih primerih lahko pomagajo, pa so še posebej obsojanja vredna. Zahvaljujemo se vsem zaposlenim, ki so kljub dogodku ohranili mirno kri in zaščitili ter oskrbeli paciente.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.