14:27, pet, 29. Mar

NOV PREOBRAT: Mirelo Čavajdo v bolnišnici Petrova niso sprejeli, na prekinitev nosečnosti prihaja v Ljubljano





Na Hrvaškem so danes po tem, ko so Mirelo Čavajdo v bolnišnici Petrova zavrnili, shodi v znak podpore nosečnici in za dostopnost prekinitve nosečnosti. Mirela pa naj bi na prekinitev nosečnosti prišla v Slovenijo.

Drugostopenjska komisija je v Zagrebu sicer Mireli Čvajda včeraj odobrila prekinitev nosečnosti, vendar na Hrvaškem naj ne bi znali narediti feticida, poročajo hrvaški mediji.
Potem ko je drugostopenjska komisija v Zagrebu Mireli Čavajda v sredo odobrila prekinitev nosečnosti na Hrvaškem, se je zdaj naredil nov preobrat. Tako portal 24ur.com poroča, da so v zagrebški porodnišnici zavrnili poseg. V porodnišnici Petrova so ji ponudili umetno sprožitev poroda, a sama je želela drugačen poseg, ne pa poroda. Tako Mirela odhaja v ljubljanski UKC. Stroške posega pa naj bi jih kril hrvaški zavod za zdravstveno zavarovanje.

Glede na to, da ima plod hud tumor, bi rojen otrok težko preživel, če bi sploh preživel, ali pa bi bil zaradi svojega stanja “kot rastlina”, so te dni zapisovali po hrvaških medijih. Visoko noseča Mirela zaradi tega želi narediti splav, a čeprav zakon n a Hrvaškem to omogoča, so jo v štirih bolnišnicah zavrnili. Njen boj je kmalu postal javen. Drugostopnejska komisija na Hrvaškem je na podlag bistveno spremenjenih okoliščinah ocenila, da so izpolnjeni pogoji za prekinitev nosečnosti, je dejal hrvaški zdravstveni minister. V bolnici, kamor je odšla, pa ji niso ponudili splava, ampak sprožitev predčasnega poroda.

Na Hrvaškem se ob vsem sedanjem dogajanju napoveduje shode v podporo Mireli in za dostopnost prekinitve nosečnosti, obenem pa tudi shod za življenje v znak podpore vsakemu nerojenemu otroku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.