13:56, sob, 27. Jul

Nov unikatni srebrnik s podobo Leona Štuklja





Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez je v sodelovanju z Elementum Slovenija izdal nov unikatni srebrnik Leon Štukelj Paris 1924 – Gold medalist, ki bo uporabljen v protokolarne namene OKS-ZŠZ in Slovenske hiše na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024.

Ob stoti obletnici legendarne zmage Leona Štuklja na olimpijskih igrah leta 1924, prav tako v Parizu, je izdan ekskluzivni srebrnik z njegovo podobo. Leon Štukelj, ikona slovenskega olimpizma, je pred natanko stoletjem osvojil dve zlati kolajni na drogu in v mnogoboju ter s tem postavil temelje za slovenski šport.

Gre za neprecenljiv kos plemenite kovine, izdelan iz najvišje čistine srebra ter izdan tik pred začetkom poletnih olimpijskih iger v Parizu. Vsak srebrnik nosi podobo Leona Štuklja in letnico 1924, ki simbolizira leto njegove nepozabne zmage in bo zagotovo postal cenjen zbirateljski predmet.

Obeležitev te pomembne obletnice z izdajo srebrnika je poklon ne le njegovim dosežkom, ampak tudi vrednotam, ki jih je zagovarjal: vztrajnost, trdo delo in ljubezen do športa.

Izdaja srebrnika nosi tudi dobrodelno noto, saj bo podjetje Elementum kot družbeno odgovoren delodajalec, del sredstev od prodaje namenil fundaciji Leona Štuklja in Miroslava Cerarja in tako podprl mlade športnike iz socialno šibkih okolij.

“Vabimo vas, da z nakupom srebrnika podprete mlade športnike iz socialno šibkih okolij in hkrati ohranite spomin na slovenskega olimpijskega šampiona Leona Štuklja,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Vse dodatne informacije o novem uradnem srebrniku OKS in možnostih nakupa najdete na spletnem mestu https://elementum.si/oks/sl/.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.