00:29, pet, 26. Apr

Nov vodja Urada za šport





Danes zjutraj je svoje novo delovno mesto nastopil Klemen Bedenik, novi vodja Urada za šport Mestne občine Maribor, ki je bil izbran med 127 na natečaj prijavljenimi kandidati. O strokovnosti dela natečajne komisije priča dejstvo, da je Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja, vse pritožbe neizbranih kandidatov enotno zavrnila.

Mestna občina Maribor

Klemen Bedenik je svojo akademsko pot pričel leta 1991 z vpisom na Fakulteto za šport ter vzporedno na Ekonomski fakulteti v Mariboru. Študij v Ljubljani je predčasno uspešno zaključil, v Mariboru pa je opravil vse izpite prvega letnika, nato pa je bil leta 1995 izbran za podiplomski študij na britanski Univerzi v Surrey-u kot eden od petih študentov iz držav vzhodne in srednje Evrope. Tam je opravil vse predpisane študijske obveznosti in pri 23-ih letih dokončal magisterij z nalogo iz področja managementa športne organizacije.

Od leta 1997 do danes se je tekom svoje poklicne poti vseskozi ukvarjal z managementom športa: od managementa vrhunskih športnikov (od 1997 trener športne gimnastike), managementa športnih organizacij in športnih objektov (2001–2004 manager športnega kluba v Veliki Britaniji, od 2005 predsednik nacionalne panožne športne zveze, od 2007 izvršni direktor športnega društva v Sloveniji) ter managementa športnih prireditev (od 2005 tehnični direktor tekmovanj za svetovni pokal v športni gimnastiki).

Novi vodja občinskega urada za šport je ob nastopu svojega delovnega mesta povedal: »V prihodnjih mesecih bomo s sodelavci pripravili predloge uredbenih sprememb, prav tako se bomo s civilno sfero lotili strategije mesta Maribor na področju športa. Izhajajoč iz omenjene strategije bo nadaljnje delo Urada za šport usmerjeno v pripravo in uveljavitev novih programskih in investicijskih projektov.« Kolikor bo v finančnih okvirjih mogoče si bo novi vodja prizadeval posodobiti športne objekte, med drugim s pridobljenimi državnimi in evropskimi sredstvi. Vodja dodaja: »Po desetletnem delu v tujini sem v Sloveniji od leta 2005 izkazoval izjemne rezultate na področju črpanja javnih sredstev (evropskih in državnih v skupni višini več kot 10 milijonov EUR) in s področja strateškega ter projektnega managementa (sem soavtor strategij na nacionalni in lokalni ravni in vodja najzahtevnejših projektov). 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.