10:22, ned, 28. Jul

Nov vrtec v Slovenski Bistrici





Občina Slovenska Bistrica zadnja leta veliko vlaga v gradnjo vrtcev. Vse kaže, da bodo zraven tistega v središču kraja, začeli graditi še enega v Laporju. Na Keblju pa bodo zgradili prizidek k tamkajšnji podružnični šoli. Nov vrtec Laporje naj bi tako v roku enega leta sprejel za 4 oddelke malčkov.

Občina Slovenska Bistrica je za izgradnjo vrtca namenila več kot dva milijona evrov. Eko sklad bo primaknil 370 tisočakov, saj je predvidena lesena montažna gradnja, objekt bo energetsko varčen. Občina je objavila javni razpis, na katerem je bilo najugodnejše podjetje ANDE inženiring iz Ljubljane. Vrtec bodo zgradili v neposredni bližini šole. Zasnovan naj bi bil po vzoru vrtcev naših severnih sosedov Avstrijcev, kar pomeni, da bo vzhodni krak namenjen mlajšim otrokom, južni pa otrokom drugega starostnega obdobja. V osrednji del vrtca bodo umestili večnamenski prostor. V severnem delu osrednjega dela bo kuhinja, v nadstropju pa prostori uprave in prostori za zaposlene. Projekt zajema tudi ureditev zunanjega igrišča in parkirišča.

Vir: Občina Slovenska Bistrica (tloris strehe vrtca Laporje)
Vir: Občina Slovenska Bistrica (tloris strehe vrtca Laporje)
Vir: Občina Slovenska Bistrica (prerez vrtca Laporje)
Vir: Občina Slovenska Bistrica (prerez vrtca Laporje)

Dela morajo zaključiti v 12 mesecih. Ker je gradnja na ključ je cena končna in so vanjo vključena tudi morebitna dodatna, nepredvidena in presežna dela, ki so potrebna za realizacijo projekta. Tako bodo vsem otrokom zagotovili dobre pogoje za predšolsko vzgojo. Slovenska Bistrica namreč beleži nadpovrečen delež otrok, ki obiskujejo vrtec, saj je vpisanih več kot 90 odstotkov vseh otrok.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.