22:16, čet, 25. Jul

Nova kraljica jabolk je Taja Gril





V Selnici ob Dravi so minuli petek odprli dogajanje ob prazniku jabolk. Z dogodkom v tej občini so tako s številnimi sadjarji proslavili novo letino tega zdravega sadeža in izpostavili dolgo tradicijo sadjarstva v kraju. Na tridnevni prireditvi so med drugim izbrali novo kraljico jabolk, najboljši jabolčni mošt, sok in kis ter okušali jabolčne dobrote.

praznik jabolk 2015 (2)

Dogajanje, ki ga je priredilo lokalno turistično društvo, se je začelo z ustvarjalnimi delavnicami na temo pridelave in predelave sadja v selniški osnovni šoli in vrtcu. Popoldne so v nedavno odprtem Hramu kulture Arnolda Tovornika odprli razstavo likovnih in otroških del na temo sadja ter postavili na ogled stare sorte sadja in cvetlične jesenske aranžmaje.

praznik jabolk 2015 (31)

V soboto so poleg delavnice polstenja volne ter sejma z domačimi dobrotami in rokodelskimi izdelki priredili še Jabolčni ples. Prireditve ob prazniku jabolk in izbor kraljice jabolk v Selnici ob Dravi letos potekajo že 18. leto. Zlato krono kraljice jabolk je od Kaje Grušovnik prevzela Taja Gril. Kot je dejala bo poslanstvo kraljice jabolk opravljala vestno in odgovorno. “Zavedam se da je to delo odgovorno. Kot nova kraljica jabolk bom z veliko ogovornosti, veseljem in po svojih najboljših močeh promovirala kraj,…” je dejala Grilova.

praznik jabolk 2015 (54)

Predsednica TD Selnica ob Dravi pa je dejala, da so izbrali kraljico po natančno in točno določenih kriterijih. “S kronanjem kraljice jabolk želimo še bolj poudariti pomen dolgoletnega pridelovanja in predelovanja jabolk v našem kraju. Do sedaj smo okronali devet kraljic jabolk, letošnja bo tako že deseta,” je dodala Frešerjeva.

Danes pa sta sledila tek po Jabolčni poti in strokovno vodenje po botaničnem vrtu gradu Viltuš, v Črešnjevcu ob Dravi pa bo pester program na odprtih kmečkih dvoriščih še ves popoldan, do 17.00.

praznik jabolk 2015 (65)

praznik jabolk 2015 (70)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.