16:44, sre, 24. Apr

Nova odlična uvrstitev Žana Kranjca, tokrat na nočnem veleslalomu





Loic Meillard in Gino Caviezel sta poskrbela za dvojno švicarsko zmago na prvem nočnem veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Schladmingu v Avstriji. Meillard je slavil s 59 stotinkami sekunde naskoka pred rojakom. Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je na progi Planai osvojil šesto mesto, potem ko je bil peti po prvi vožnji.

Šestindvajsetletni Meillard je prišel do svoje druge zmage v svetovnem pokalu. Pred skoraj tremi leti je zmagal na paralelnem veleslalomu v Chamonixu. To so že 14. stopničke za Švicarja, ki ima s prejšnjega svetovnega prvenstva v Cortini d’Ampezzo leta 2021 dva brona s paralelne tekme in alpske kombinacije.

S 14. mesta po prvi vožnji se je na najnižjo stopničko zmagovalnega odra zavihtel Avstrijec Marco Schwarz (+0,81).

Tridesetletni Caviezel je prišel do izida kariere, potem ko je bil dvakrat tretji v svetovnem pokalu.

To je bil zadnji veleslalom pred svetovnim prvenstvom

Kranjec, olimpijski veleslalomski podprvak iz Pekinga, se je veselil svoje nove uvrstitve v najboljšo deseterico na veleslalomih v tej sezoni ter je ubranil tretje mesto v posebnem seštevku discipline. Za zmagovalcem je zaostal 1,41 sekunde.

To je bil zadnji veleslalom pred svetovnim prvenstvom v Franciji od 6. do 19. februarja. Alpski smučarji se bodo za naslov svetovnega prvaka v tej disciplini borili 17. februarja v Courchevelu.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.