14:19, pon, 5. Avg

Novak Đoković: To je verjetno moj največji uspeh





Po epskem teniškem obračunu, pa ne le, ker je šlo za napet olimpijski finalni dvoboj, temveč ker sta Srb Novak Đoković in Španec Carlos Alcaraz odigrala enega najboljših dvobojev zadnjih let, je 37-letni srbski zvezdnik praktično osvojil vse v tenisu. Svojim 24 naslovom za grand slam je dodal še olimpijski naslov.

Po osvojeni zlati kolajni, drugi za Srbijo na letošnjih igrah, se je Đoković najprej spustil na kolena, nato pa v solzah končal na pariškem pesku oziroma svojem najmanj priljubljenem prizorišču največjih turnirjev, teniškem kompleksu Roland Garros sredi Pariza.

Đoković se je s tem maščeval mlademu 21-letnemu Špancu za poraz prejšnji mesec v Wimbledonu. Poleg absolutnega rekorda med moškimi s 24 naslovi za grand slam, se Srb pohvali lahko še z 98 zmagami na turnirjih ATP in s sedmimi naslovi na zaključnih turnirjih sezone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Kot peti igralec v zgodovini pa je zapolnil še zadnji prazni prostor v svojih vitrinah, saj je naslove vseh štirih največjih turnirjev dopolnil z zlatom na OI. Pred njim je to uspelo le Nemki Steffi Graf (1988), Američanu Andreju Agassiju (1999), Špancu Rafaelu Nadalu (2010) in Američanki Sereni Williams (2012).

“To je verjetno moj največji uspeh v življenju in najbolj poseben občutek. V to zlato medaljo sem vložil srce, dušo, telo, vso družino in vse okoli mene,” je Srb dejal novinarjem po dvoboju v Roland Garrosu, ki si ga je ogledal tudi zlati slovenski košarkarski kapetan Goran Dragić.

Ne še koliko časa bo še igral tenis

“Občutek, ko na petih OI končno osvojiš zlato medaljo, je nepopisen. Od veselja jočem, se smejim, skačem v zrak … Toliko emocij, da je prav neverjetno. To je bil eden mojih najboljših dvobojev v karieri proti tako vrhunskemu igralcu, ki je bil hkrati v izjemni formi. Ta zmaga je za vso Srbijo,” je še dodal Đoković.

“Vedel sem, da je to moja zadnja priložnost za olimpijski naslov. Igrala sva skoraj tri ure in šele pri zadnjem udarcu na dvoboju sem bil prepričan, da lahko zmagam. Naredil sem vse, kar sem lahko, da sem se pripravil na to obdobje. Poškodba me je nekoliko oddaljila. Toda ob prihodu na igre sem se počutil kot nov v smislu gibanja in igranja. Na nek način mi je visok poraz proti Alcarazu v Wimbledonu verjetno koristil, saj sem vedel, da ne morem igrati slabše kot takrat.”

Đoković še ne ve, koliko časa bo še igral tenis, a obenem je dejal, da bi rad v Los Angelesu leta 2028 branil olimpijski naslov, takrat bo star 41 let: “Če sem iskren, ne vem, kaj bo prinesla prihodnost. Želim si igrati v Los Angelesu. Rad igram za svojo državo na olimpijskih igrah in v Davisovem pokalu.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.