00:07, sob, 3. Avg

Novartis v prevzem nemškega proizvajalca zdravil za zdravljenje raka





Švicarski farmacevtski velikan Novartis, ki je prisoten tudi v Sloveniji, bo prevzel nemško farmacevtsko podjetje MorphoSys, ki razvija inovativna zdravila na področju onkologije. Novartis bo z 2,7 milijarde evrov vrednim prevzemom okrepil razvoj nove generacije metod zdravljenja raka, so zapisali v sporočilu za javnost.

Posel sta soglasno odobrila upravna odbora obeh podjetij. Novartis bo za prevzem odštel 68 evrov za delnico, skupno 2,7 milijarde evrov, so zapisali v švicarskem farmacevtskem podjetju.

Prevzem morajo zdaj odobriti še delničarji in pristojni organi, po pričakovanjih pa bo zaključen v prvi polovici leta.

“Z načrtovanim prevzemom družbe MorphoSys želimo dodatno okrepiti svoj vodilni portfelj na področju onkologije ter povečati svoje zmogljivosti in strokovno znanje,” je ob ponedeljkovi objavi načrtov za prevzem zapisal član izvršnega odbora Novartisa Shreeram Aradhye.

V Novartisu se predvsem zanimajo za zdravilo pelabresib, ki je trenutno še v preizkusni fazi. V farmacevtskem velikanu so ga označili za “potencialno zdravilo nove generacije” za ljudi z mielofibrozo, redko obliko krvnega raka.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.