18:20, pet, 5. Jul

Nove informacije: Med smrtnimi žrtvami otrok, poškodovanih sedem oseb





V prometni nesreči na vipavski hitri cesti sta umrli dve osebi, poleg 40-letnega voznika kombija tudi otrok, ki je sedel spredaj desno, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Sedem drugih mlajših sopotnikov v kombiju je poškodovanih, odpeljali so jih na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Kot so sporočili s PU Nova Gorica, se je nesreča s smrtnim izidom na hitri cesti blizu nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi zgodila okoli 9.30. Udeležena sta bila tovorno vozilo s prikolico slovenskih registrskih oznak in kombi francoskih registrskih oznak.

Po sedanjih ugotovitvah policije je 32-letni voznik tovornega vozila polpriklopnika s pripeto prikolico ustavil na koncu kolone motornih vozil. Kmalu zatem se je vanj zaletel 40-letni voznik kombija, državljan Francije. Pri tem sta zaradi posledic telesnih poškodb umrla voznik kombija in mlajši sopotnik v vozilu, ki je sedel spredaj desno.

Sedem mlajših oseb v kombiju je bilo telesno poškodovanih, reševalci so jih odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

“Teža telesnih poškodb mlajših sopotnikov ni znana, po prvih podatkih nihče med njimi ni v življenjski nevarnosti,” so sporočili iz PU Nova Gorica. Zdravnik nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica je odredil sanitarno obdukcijo za oba umrla, ki jo bo opravil Inštitut za sodno medicino v Ljubljani. “Glede na dosedanje ugotovitve je skupina v omenjenem kombiju danes zgodaj zjutraj krenila iz Avstrije in nato nadaljevala preko Slovenije v smeri Francije,” so še zapisali na PU Nova Gorica.

O nesreči je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika, ki je odšel na kraj hude prometne nesreče in ogled prepustil policiji. Prav tako so o nesreči obvestili tudi okrožno državno tožilko v Novi Gorici, so navedli na policiji. Poleg policistov PU Nova Gorica so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci in reševalci in druge pristojne službe.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine hude prometne nesreče na Goriškem.

Zaradi prometne nesreče je bila vipavska hitra cesta med Šempetrom in Vrtojbo dlje časa zaprta, ponovno so jo odprli okoli 14. ure.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.