23:57, čet, 28. Mar

Nove tehnologije za vse generacije ohranjajo planet





Akademija distribucije Elektro Maribor je v sodelovanju z Domom starostnikov Danice Vogrinec Maribor, enota Tabor, in Srednjo elektro-računalniško šolo Maribor obeležila Svetovni dan Zemlje z medgeneracijskim dogodkom pod naslovom: Nove tehnologije za vse generacije ohranjajo planet.

Nove tehnologije pomenijo korak naprej za bolj čisto okolje in trajnostno ravnanje vseh nas. Praktičen prikaz koncepta e-mobilnosti so varovanci Doma Danice Vogrinec doživeli s predstavitvijo, ogledom in vožnjo z električnimi avtomobili in električnim kolesom, ki so ga pripravili sodelavci družbe Elektro Maribor in dijaki SERŠ-a. S posaditvijo dreves pred prostori Akademije distribucije so vse generacije skupaj naredile korak k skrbi za okolje in s tem ohranjanje Zemlje.

Elektro Maribor

Obeležitev Svetovnega Dneva Zemlje se je zaključila s predavanjem o novih tehnologijah v energetiki, energetski učinkovitosti in skrbi za okolje za dijake SERŠ-a in obiskovalce.

Foto: STA
Foto: STA

Peter Kaube, direktor projektov na Elektro Maribor je dejal: “Elektrodistribucija je infrastruktura trajnostnega razvoja, iz česar izhaja tudi odgovornost Akademije distribucije pri prenosu znanja in obravnavanju aktualnih razvojnih vprašanj. Ena izmed tem trajnostnega razvoja je tudi varovanje okolja. Svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila 2018, nas vedno znova spominja, da je Zemlja naš dom. Zato je pomembno, da ga znamo ohranjati, da ostane poln življenja in naravne lepote. Pri tem sta odločilna izkoriščanje virov Zemlje in način življenja nas prebivalcev tega planeta. Z dogodkom želimo opozoriti, da je v ohranjaje našega planeta in kvalitetnega, trajnostnega bivanja potrebno vključiti vse ljudi in predvsem vse generacije. Starejši ljudje imajo modrost in vedenje o pomenu Zemlje za življenje, mlajši pa znajo z novimi tehnologijami ohranjati okolje, skupnost, regijo, državo. Starejši doživijo tehnologijo in vključenost, mlajši doživijo pomen načina življenja, navad, spoštovanja okolja in medgeneracijske povezanosti. Ta povezava je trdna, ustvarjalna in inovativna. Vse to smo povezali na lokalnem dogodku v sodelovanju treh različnih inštitucij: doma starostnikov, srednje elektro šola in elektro podjetja.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.