11:35, sob, 20. Apr

Novo v vezi z napadom na lokal v lasti mariborskega župana





V zvezi z napadom na lokal v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča marca 2019 sta morala ta teden pred okrožno sodišče v Slovenj Gradcu stopiti mojstra borilnih veščin Robert Reher in Danijel Marhold. Oba sta zanikala očitke, da sta zrežirala napad, danes poročajo mediji.

Napad na lokal 28. marca 2019 sta po ugotovitvah kriminalistov izvedla takrat 21- in 17-letni moški, ki sta na steklo namestila eksplozivno napravo in jo aktivirala.

To dejanje naj bi jima predlagal Robert Reher in za to tudi plačal 300 evrov, pirotehnični izdelek pa naj bi jima izročil Danijel Marhold.

Reherja, ki je predsednik slovenske boksarske zveze, obtožnica po poročanju časnika Večer bremeni napeljevanja h kaznivemu dejanju povzročitev splošne nevarnosti. Na predobravnavnem naroku je vztrajal pri predlogu svojega zagovornika, da krivde, niti kateregakoli dejstva, ki izhaja iz obtožnice, ne bo priznal.

Krivde na predobravnavnem naroku ni priznal niti Danijel Marhold, ki ga obtožnica bremeni pomoči pri izvršitvi kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Kdaj se bo sojenje pričelo, ni znano, saj je tožilstvo napovedalo pritožbo na sklep sodišča, da se iz dokazov izločijo podatki, ki so jih policisti pridobili s pregledom mobilnega telefona starejšega mladoletnika in njegovih uporabniških računov.

Eksplozija je poškodovala steklene površine lokala in del njegove notranjosti.

Vrednost škode je po poročanju Večera znašala 16.000 evrov, za sto evrov škode je bilo še na sosednjem objektu. Višji državni tožilec Ivo Šume je poudaril, da bi lahko eksplozivna naprava ogrozila tudi življenja naključnih mimoidočih.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.