10:24, pon, 1. Jul

Novorojenčico, ki je v potresu preživela, izgubila pa oba starša, želi posvojiti več parov, med njimi tudi iz Slovenije





Novorojenčica, ki se je rodila v ruševinah, nastalih med potresom v Siriji, je ostala sama, saj so njeni starši v potresu izgubili življenje. Dojenčico so namestili v sirijsko bolnišnico, kjer je v inkubatorju.

Portal Avaz je objavil poziv gospe iz Brčkega, ta jim je namreč pisala, da si želi priti do te deklice. Po njihovi objavi pa se je odzvalo več parov, ki si želijo novorojenčico posvojiti, med drugim iz Bosne in Hercegovine, Srbije in tudi Slovenije. Tako jim je najprej pisal zakonski par iz Sarajeva, ki si želi posvojiti deklico, ki je bila rojena v ruševinah, ki so nastale med potresom v Siriji, nato pa se je oglasilo še več parov, ki si prav tako želijo posvojiti deklico in ji nuditi ljubezen. Pari načeloma želijo biti anonimni, zato na portalu Avaz niso objavili njihovih imen, so pa povzeli njihove želje in sporočila.

Tako jim je pisala ženska iz Slovenije in zapisala, da si želita njen mož in ona posvojiti malo deklico, ker sama ne moreta imeti otrok. Pravi, da sta iz Slovenije in iščeta kontakt bolnišnice, kjer je nastanjena novorojenčica.

Drugi par je prav tako iz Slovenije. Ženska, ki jo prav tako zanima skrb za malo novorojenčico, je zapisala, da živi in dela v Sloveniji ter da je na Facebooku videla objavo o deklici, ki je bila rojena v ruševinah, nato pa je njena mama umrla. Napisala je, da sta s partnerjem brez otrok in da bi rada posvojila novorojenčico. Tudi onadva iščeta kontakt bolnišnice.

Oglasil se jim je tudi par iz Novega Sada. Žena je defektologinja, on je zdravnik. Prav tako si želita posvojiti deklico in iščeta kontakt, preko katerega bi lahko prišli do odgovornih, s katerimi bi se lahko dogovorila za posvojitev.

Na portalu pišejo, da je takih parov še več, njihova skupna želja pa je, omogočiti deklici, ki je ostala sama že takoj ob rojstvu, vso skrb in ljubezen.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.