23:44, četrtek, 26.09.2024
Maribor

NSi z novo pisarno v središču Maribora

Stranka NSi je danes odprla novo pisarno v središču Maribora. Medtem ko je prej imela sedež v mestni četrti Nova vas, bo odslej s prostori v Centru po besedah predsednice stranke Ljudmile Novak lahko še bolj uresničevala svoje geslo Blizu ljudem. “Želimo prisluhniti ljudem in jim po naših močeh pomagati reševati njihove probleme,” je dejala.

39f06cdf-100f-4d2b-b1a1-b755a251092f

Pisarna na Grajski ulici bo po besedah predsednika mestnega odbora NSi Bernarda Memona služila kot organizacijska in logistična podpora mariborske in regijske izpostave stranke, hkrati pa želi pomagati krepiti NSi v vsej severovzhodni Sloveniji. “Ta del namreč še vedno zaostaja za preostalimi deli Slovenije. Pri določenih projektih bomo morali delati skupaj, da ta voz potegnemo iz blata,” je dejal.

Tudi Novakova je izrazila upanje, da se NSi v severovzhodni Sloveniji okrepi, saj bodo tako lažje uresničevali svoj program. V zvezi z aktualnimi političnimi zadevami pa je Novakova dejala, da NSi v slovenski politiki pogreša več pogovora. “Nekajkrat smo predlagali, da bi predsednik vlade povabil vse parlamentarne stranke na pogovor, a tega dialoga ni,” je dejala in ocenila, da prav zaradi pomanjkanja informacij prihaja do protestov proti begunskim centrom.

V mariborskem mestnem svetu ima NSi le en sedež, a je njihov mestni svetnik Zdravko Luketič član koalicije župana Andreja Fištravca in opravlja funkcijo podžupana. Zadolžen je predvsem za področja lokalne samouprave, mestnih četrti in krajevnih skupnosti.

V severovzhodni Sloveniji ima NSi župane med drugim v Ormožu, Beltincih, Veliki Polani in Gornjih Petrovcih. V Mariboru je imela na zadnjih lokalnih volitvah svojega županskega kandidata – to je bil Memon -, a ji ni uspelo osvojiti županskega položaja.

Vir: STA

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...