00:19, pet, 16. Avg

Nujni previdnost in ukrepi za preprečitev nastanka požarov v naravi





Spremenljivo vremensko dogajanje z udari strel ter primerni pogoji za razvoj požarov v naravi predstavljajo po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje veliko nevarnost za razvoj požarov tako na območjih z razglašeno veliko požarno ogroženostjo kot drugod. Ljudi zato pozivajo k dodatni previdnosti in preventivnim ukrepom proti požarom v naravi.

V sredo popoldne in danes so v Upravi RS za zaščito in reševanje zabeležili več požarov v naravnem okolju, med drugim tudi na težko dostopnih predelih.

Požare so zaradi nedostopnosti odkrili tudi s pomočjo letal air tractor ter helikopterja slovenske policije.

Naprošajo za dodatno previdnost

Letala so v sredo zvečer in danes zjutraj gasila na območju Kočevske Reke, v popoldanskem času pa na novo odkritem požaru v okolici Krimske jame (Brezovica pri Borovnici).

“Vsi požari so v sodelovanju gasilcev, Državne enote za gašenje iz zraka, ki deluje v okviru naše uprave, ter helikopterja Slovenske vojske tudi že pogašeni,” so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na upravi.

“Glede na stanje v naravi, povečan obisk zaradi praznika in vikenda, naprošamo za dodatno previdnost in izvajanje preventivnih ukrepov za preprečitev nastanka požarov v naravi. V primeru, da zaznate požar, nemudoma pokličite na številko 112,” so dodali.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.