22:49, čet, 18. Apr

O razvojnih možnostih hipodroma v Kamnici





Vodstvo MO Maribor se je sestalo s predstavniki konjeniških klubov oziroma z uporabniki hipodroma v Kamnici, ki je v lasti občine, z njim pa upravlja Javni zavod Športni objekti Maribor (ŠOM). Predstavniki MO Maribor so prisluhnili njihovim razmišljanjem o aktualnih razmerah v hipodromu, skupaj pa so preverili njegove razvojne možnosti.

Na poziv k oddaji vlog o zainteresiranosti za javno-zasebno partnerstvo v revitalizaciji hipodroma, ki ga je občina objavila konec septembra letos, se ni prijavil nihče. Razvoj hipodroma ovirajo strogi vodovarstveni pogoji, ki omejujejo skoraj vsako gradnjo. Predstavniki konjeniških klubov so kot največjo pomanjkljivost hipodroma izpostavili dejstvo, da nima zaprte jahalnice, ta pa je nujna za razvoj konjeniškega športa.

Podžupan Samo Peter Medved je ocenil, da so na sestanku dobili veliko dragocenih informacij in pogledov. Z občine so še sporočili: “Ker se zavedamo, da ima objekt zaradi naštetih omejitev zdaj zelo omejene razvojne možnosti, je MOM ministrstvu za okolje in prostor predlagala spremembo uredbe o vodovarstvenem območju, tako da bi ta omogočala gradnjo določenih objektov in hkrati še vedno zagotavljala visoko raven varovanja podtalnice.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.