18:59, čet, 28. Mar

Ob Tednu gozdov v Pokrajinskem muzeju Maribor občasna razstava Iz zakladnice Pohorja in Kozjaka





V Pokrajinskem muzeju Maribor bodo v torek, 24. maja ob 11.00 odprli občasno razstavo likovnih del mag. Jožefa Mrakiča z naslovom Iz zakladnice Pohorja in Kozjaka.

Z razstavo se Pokrajinski muzej Maribor pridružuje dogodkom ob Tednu gozdov, s katerimi ustanove, ki skrbijo za gozdove, dvigajo zavest o pomenu gozda in gozdarstva za blaginjo družbe. Z razstavo risb in akvarelov mag. Jožefa Mrakiča, v katerih so ujeti prizori pohorskih in kozjaških gozdov, želijo v Pokrajinskem muzeju Maribor pri obiskovalcih sprožiti razmislek o dragocenosti in ne-samoumevni trajnosti izjemnega gozdnega bogastva, s katerim je Slovenija razkošno obdarjena.

Avtor mag. Jožef Mrakič, dolgoletni vodja mariborske Območne enote Zavoda za gozdove Slovenije in član Podravskega gozdarskega društva Maribor je z gozdovi obdan že celo življenje. V njegovem likovnem izrazu prevladujejo podobe narave in vanjo umeščena tradicionalna arhitektura.

Razstava bo na ogled v bastiji mariborskega gradu do 4. junija 

Pokrajinski muzej Maribor že tradicionalno obeležuje Teden gozdov s postavitvijo občasnih razstav. Leta 2017 je bila na ogled razstava Trije pomembni gozdarji med Pohorjem in Kozjakom, na kateri je bilo predstavljeno življenje in delo Franja Pahernika, Edvarda Pogačnika in Maksa Wraberja, ki veljajo za pomembne gozdarske pionirje iz mariborskega območja. V letu 2018 pa je svoja fotografska videnja Haloz predstavil Ljuban Cenčič z razstavo Izdajstvo.

Razstava Iz zakladnice Pohorja in Kozjaka bo na ogled v bastiji mariborskega gradu do 4. junija 2022.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.