13:09, pet, 19. Apr

Občani Starš na zboru občanov zahtevali začetek izgradnje POŠ Marjeta, pločnikov in ceste





Na včerajšnjem zboru občanov v Staršah je župan Občine Starše Bojan Kirbiš skupaj z ekipo predstavil varianto 2 izgradnje Podružnične osnovne šole v Marjeti na Dravskem polju ter prisluhnil občanom, ki so imeli več pripomb zaradi počasnih postopkov izbire in predvidenih zelenih površin ob šoli. Predstavili pa so še druge pomembne projekte, ki bodo morali v prihodnosti biti dokončani. Med drugim občani zahtevajo izgrajene pločnike, ki bodo zagotavljali tudi varno pot v šolo.

Zbor občanov je vodstvo občine sklicalo na pobudo občanov oziroma sveta Krajevne skupnosti Marjeta – Tirniče, kar je povzela tudi članica sveta Ivica Klasinc. Na občinski svet oziroma Občino Starše so namreč poslali več vprašanj, pa se je nato župan Bojan Kirbiš odločil za sklic zbora občanov, na katerem bi odgovorili na vsa vprašanja občanov. Prva in zdaj najpomembnejša točka zbora je bila izgradnja Podružnične osnovne šole (POŠ)  v Marjeti, o kateri smo že poročali. Na zadnji seji Občinskega sveta Občine Starše so namreč občinski svetniki sprejeli varianto 2 izgradnje, potem ko so bili proti varianti 1, predstavljeni nekaj mesecev pred tem, zaradi previsoko postavljene cene. V varianti 2 predvidevajo manjše stroške, ob tem pa tudi izgradnjo delno vkopane telovadnice, šoli pripadajoči vrtec pa bi dobil dodaten oddelek oziroma igralnico/učilnico. Občani so na zboru izrazili skrb zaradi predvidenih zelenih površin. Zaradi manj odkupljenih zemljišč namreč zdaj ni možno zagotoviti dovolj zelenih površin, občina pa ima kar nekaj težav z odkupi zemljišč ob predvideni zgradbi.

Občani so v razpravi povedali tudi, da imajo dovolj političnih prerekanj in poudarili, da naj vendarle občinski svetniki delajo za interes občanov. Želijo pa tudi, da bi postopki končno stekli.

Podžupan Marjan Malek pravi, da imajo težave pri iskanju zelenih površin, prav tako, da bo treba za izgradnjo POŠ Marjeta poiskati dodatna sredstva.

Župan Kirbiš pa pravi, da o finančnih okvirjih izgradnje POŠ Marjeta še ne morejo govoriti, ker še ni zaključen niti okvir, kaj vse bo treba narediti, s katerim materialom, ne nazadnje niti, ali bodo morali še dokupiti zemljišča ob šoli.

So pa na zboru občanov predstavili tudi načrte za cesto v Brunšviku, izgradnjo poslovne cone, ostalih cest in pločnikov, na kar so občani predvsem zahtevali, da bi končno zgradili pločnike tam, kjer je tudi pot v šolo.

Podžupan Malek pa izpostavlja, da bi sicer lahko začeli takoj, saj projektna dokumentacija že obstaja, a da imajo velike težave, ker bi predvidene ceste, krožišče in pločniki segli tudi na privatna zemljišča, ki jih občina zdaj očitno (še) ne more odkupiti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.