12:41, čet, 25. Apr

Občanka zavrača navedbe Občine Ruše: “Naj povejo, kdo konkretno se je s kom pogovarjal”





Pred dnevi smo poročali o tem, da je županjo Ruš Urško Repolusk zmotilo domnevno blatenje ene izmed občank Ruš. Občanka Metka Vodušek nam je dejala, da je prejela dopis s strani odvetnice županje Ruš.

Zemljišče sta morala vrniti v prvotno stanje

Metka Vodušek je pred leti vzela v najem del občinskega zemljišča. Sprva brezplačno, nato so se z naslednjim vodstvom dogovorili za najem v višini 100 evrov letno. Nanj sta z možem postavila igrala za vnuka, smreko in grmovnice. Najem je več let potekal nemoteno, v decembru 2019 pa je dobila klic iz občine. Obvestili so jo izteku pogodbe in možnosti oddaje ponudbe za nadaljnji najem. V zapisu so navedli, da morata zemljišče vrniti v prvotno stanje. Zato je Metka to tudi storila in podrla smreko, ki jo je nekoč na tem mestu postavila. Več lahko preberete TUKAJ.

Na občini so dejali, da so želeli, da se smreka ohrani

19. aprila smo se obrnili na občino Ruše glede omenjene tematike in županjo prosili, če lahko tokom dneva odgovori na naše vprašanje. Odgovor smo prejeli 26. aprila.

Direktorica Občinske uprave Katja Markač Hrovatin nam je dejala, da je Občina Ruše v navedenem primeru vseskozi izkazovala interes po nadaljevanju najemniškega razmerja. Ob odločitvi najemojemalcev, da ne nadaljujejo najemniškega razmerja, ni bilo zahtevano, da se odstrani tudi smreka.

Kot so še zapisali, naj bi bilo v usklajevanjih za morebitno podaljšanje najemniškega razmerja celo izrecno izpostavljeno dogovarjanje glede ohranitve smreke na zemljišču. “Zato je toliko bolj presenetilo samovoljno ravnanje najemojemacev ob izteku najemniškega razmerja,” zaključijo.

“Ne drži. Z njimi nismo imeli nobenega dogovora in nobenih pogovorov o ohranitvi smreke. Bilo je rečeno, da je potrebno vse odstraniti in vrniti v stanju kakršnega smo prejeli in to smo tudi storili,” nam je odgovor občine komentirala Metka in dodala: “Naj povejo, kdo konkretno se je s kom pogovarjal.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.