10:30, pet, 29. Mar

Občina Duplek išče prostovoljce za varstvo otrok in nudenje pomoči pri učenju





Občina Duplek poziva vse zdrave občanke in občane, da se aktivno vključijo v naloge pri izvajanju pomoči in ukrepov ob epidemiji koronavirusa na območju občine Duplek. Gre za pomoč pri varstvu otrok in nudenju pomoči učencem ob izvajanju šolskih obveznosti pri delu na daljavo.

“Vlada RS je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi, določila, da se od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo, zato Občina Duplek in Civilna zaščita občine Duplek pozivata vse zdrave občanke in občane, da se aktivno vključijo v naloge pri izvajanju pomoči in ukrepov ob epidemiji koronavirusa na območju občine Duplek,” so zapisali na spletni strani Občine Duplek in dodali, da se lahko tisti, ki želijo pomagati, javijo na telefonsko številko 031 654 444 ali na mail obcina.duplek@duplek.si.

Pogoji za prostovoljce so, da so zdravi polnoletni občani, mobilni in brez kroničnih bolezni ali kroničnega bolnika med svojimi najbližjimi ter v zadnjih 14 dneh niso bili v neposrednem stiku z okuženimi.

Pomagajmo si ???

Objavil/a Mitja Horvat-župan dne Ponedeljek, 09. november 2020

Ob prijavi naj zapišejo ime in priimek, naslov, kontaktno številko, možnost lastnega prevoza, časovni okvir, kdaj bi bili na voljo za pomoč pri varstvu otrok in nudenju pomoči učencem ob izvajanju šolskih obveznosti pri delu na daljavo, da bodo učenci ostali aktivni pri šolskem delu, saj je to pogoj za njihov uspešen napredek. Podatke bodo evidentirali, prostovoljce pa uvrstili na listo prostovoljcev in jih kontaktirali. Dodali so še, da bodo za pomoč prosili le v primeru, da bi prišlo do razmer, ki bi narekovale vključitev dodatne pomoči.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.