01:07, sob, 20. Apr

Občina Hoče-Slivnica dobila nagrado za učinkovito vodenje





Občina Hoče-Slivnica je ponosna prejemnica mednarodnega standarda kakovosti ISO 9001:2015 – sistemi vodenja kakovosti. Certifikat je Občini Hoče-Slivnica podelil direktor področja ocenjevanja sistemov vodenja pri SIQ Miloš Seražin na proslavi ob občinskem prazniku.

Občina Hoče-Slivnica je prejemnica mednarodnega standarda kakovosti ISO 9001:2015 sistemi vodenja kakovosti. Vir Občina Hoče-Slivnica

Direktor področja ocenjevanja sistemov vodenja pri SIQ Miloš Seražin je ob podelitvi certifikata županu Marku Soršaku povedal, da se je Občina Hoče-Slivnica certificirala za sistem vodenja kakovosti, ki govori o tem, da občinska uprava izvaja storitve na način, kot pričakujejo ali kot jih zahtevajo njihovi občani. Verjame, da bo sistem v naslednjih letih še živel dalje.

Občinska uprava Občine Hoče-Slivnica je po zunanji presoji Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje – SIQ iz Ljubljane tako pridobila certifikat za sistem vodenja kakovosti po zahtevah standarda ISO 9001:2015. Certifikat je potrdilo, da ima Občina Hoče-Slivnica vzpostavljen in ustrezno vzdrževan učinkovit sistem vodenja, ki izpolnjuje zahteve navedenega standarda, se nanaša na sistem organiziranja, vodenja in izvajanja upravnih in strokovnih postopkov iz pristojnosti občinske uprave Občine Hoče-Slivnica. Občina Hoče-Slivnica se je za uvedbo sistema kakovosti odločila zaradi želje po učinkovitem poslovanju ter obvladljivosti in sledljivosti vseh procesov, upravnih postopkov in kulture upravnega dela, kar vodi k prijaznejši in občanom še dostopni upravi.

Prireditev ob občinskem prazniku Občine Hoče-Slivnica – Podelitev certifikata kakovosti. Vir: Občina Hoče-Slivnica

Certifikacija za pridobitev certifikata ISO 9001:2015 je obsegala opravljanje upravnih, strokovnih, razvojnih in drugih nalog, v pristojnosti občinske uprave Občine Hoče-Slivnica. Zunanja presoja skladnosti in ustreznosti z mednarodnim standardom je tako vključevala pregled delovanja Oddelka za družbene dejavnosti, Službe za splošne in pravne zadeve, sprejemne pisarne, Oddelek za gospodarstvo, turizem in nevladne organizacije, Službe za javne finance in proračun, Oddelka za razvoj javne infrastrukture ter kmetijstvo, Večgeneracijskega centra, Režijskega obrata in Službe za zaščito, reševanje in pomoč in proces vodenja – odgovornost vodstva, planiranje, tveganje ter izboljšave.

S pridobitvijo certifikata se je občina zavezala k sledenju kakovosti in odličnosti, ki jih zahteva standard kakovosti, in k nenehnim izboljšavam ter zagotavljanju pogojev in storitev, ki bodo prispevali h kakovosti življenja in dela občanov in ostale zainteresirane javnosti in s tem k blaginji občine, pri čemer je bistvenega pomena učinkovit sistem vodenja. Certifikat je osnova za uspešno delovanja, hkrati pa dokaz, da je Občina Hoče-Slivnica na pravi poti k uresničitvi ciljev, ki si jih je zastavilo vodstvo občine. Med slednje pa spada tudi proces nenehnega izboljševanja, kjer so zahteve in zadovoljstvo občanov vedno na prvem mestu. Vem, da nismo dobri na vseh področjih, verjamem, da bo pridobljen certifikat dajal konstantno inercijo za izboljšanje vseh procesov v Občini Hoče-Slivnica, je povedal Marko
Soršak, župan Občine Hoče-Slivnica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.