16:30, tor, 23. Apr

Občina Muta praznuje 27. občinski praznik z raznimi prireditvami





Ob 27. občinskem prazniku na Muti pripravljajo več dogodkov, s katerimi obeležujejo občinski praznik. Med drugim bodo v četrtek, 17. 6. 2021, na slavnostni seji podelili občinske nagrade, isti dan pa bodo v prostorih Občine Muta odprli tudi fotografsko razstavo Drage Puc: Podobe nekega življenja, ki je postavljena v počastitev Karla Pečka ob stoprvi obletnici njegovega rojstva.

84 fotografij v 11 poglavjih o življenju Karla Pečka

Fotografska razstava Drage Puc Podobe nekega življenja skuša subjektivno – avtorsko predstaviti manj znane postaje in dogodke v življenju človeka, ki je “videl dlje, kot se sme sanjati”. Sestavlja 84 fotografij, postavljenih v 11 poglavij. Projekt je nastajal od novembra 2017 do februarja 2020. Izbor fotografij in fragmentov iz pogovorov Karla Pečka in Andreja Makuca je pripravil Josip Košuta.

Podelitev občinskih nagrad

Slavnostna seja s podelitvijo občinskih nagrad bo v četrtek, 17. 6. 2021, ob 18. uri.

Petkovo športno dopoldne

Že naslednji dan, v petek, 18. 6. 2021, pa bo niz dogodkov v dopoldanskem času. Začne se zjutraj ob 8. uri, ko bo na balinišču Spodnje Muta balinanje Društva upokojencev in Društva invalidov Muta. Ob 9. uri pa bosta isti društvi organizirali na strelišču Muta tudi tekmovanje v streljanju z zračno puško.

Muta dobi listino Občina prijazna invalidom

V petek, 18. 6. 2021, bodo ob 10. uri na Občini Muta podelili listino Občina prijazna invalidom. Ob 18. uri pa bo še spominska slovesnost ob 30-letnici osamosvojitve ter spomina na barikade in zaustavitev kolone JLA junija 1991 pri spominskem obeležju – tetraedru.

Turnir v pikadu

Sobota, 19. 6. 2021, bo najprej športno obarvana s turnirjem v pikadu v večnamenski dvorani Glasbenega doma Bistriški jarek, ta se začne ob 8. uri. Popoldan, od 16. ure naprej pa je dan odprtih vrat PGD Muta. Ta bo, če bo v soboto deževalo, prestavljen na nedeljo.

Kolesarjenje do karavle v Bistriškem jarku

V nedeljo, 20. 6. 2021, pa bo dopoldan kolesarjenje od Občine Muta do karavle v Bistriškem jarku. Kolesarji se bodo zbrali med 9. in 10. uro, ko se morajo na samo kolesarjenje prijaviti, nato pa bodo krenili na pot.

Druženje pri muharjenju

Del občinskega praznika je tudi druženje v muharjenju, ki bo v petek, 25. 6. 2021, od 7. ure naprej  na Mitnici Muta. Tega pripravlja Ribiška družina Radlje ob Dravi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.