05:02, sob, 20. Apr

Občina Rače-Fram je prejela Zlato vrtnico 2022





Novo pomembno priznanje za urejenost gradu Rače.

Središče občine Rače – Fram krasi grad Rače – eden najlepše ohranjenih ravninskih gradov v Sloveniji in v Evropi, s zgodbo oz. prizoriščem prvega slovenskega zgodovinskega romana o grofu Ivanu Erazmu Tattenbachu.

VIR: Občina Rače-Fram

Hortikulturno društvo Maribor je v prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru v Pivoli, v četrtek, 23. marca 2023 izvedlo podelitev priznanj Zlata vrtnica 2021/2022. Občina Rače – Fram je ponosna prejela priznanje Zlato vrtnico za kakovostno in skrbno oblikovano okolje gradu Rače v letu 2022.

V okviru tega dolgoletnega tradicionalnega projekta požrtvovalne članice/člani ocenjevalnih komisij ocenjujejo tisti presežek urejene okolice in stopnjo ohranjanja narave, ki ga zabeležijo v 18 občinah, kolikor jih sodeluje v projektu. Zavedanje o pomenu varovanja narave se v družbi stopnjuje. Da bi povečali zanimanje za ohranjanje narave in ureditev okolic zasebnih hiš, kmetij, kmečkih turizmov, podjetij in samih lokalnih skupnosti, so društveni predniki že pred mnogimi desetletji zagnali projekt Zlata vrtnica, ki danes nosi predznak trajnostni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.