05:38, sre, 11. Sep

Občina Radenci z nizom dogodkov v septembru obeležuje Evropski teden mobilnosti





Občina Radenci tudi letos aktivno sodeluje v Evropskem tednu mobilnosti, ki bo potekal celoten september. Pripravili sOo pestro paleto aktivnosti za vse starosti, s ciljem spodbujanja trajnostne mobilnosti in spreminjanja potovalnih navad naših občanov.

Občina Radenci sporoča urnik dejavnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti, prav tako tudi prizorišča, kjer se bo te aktivnosti izvajalo.

Bralne urice v sodelovanju s krajevno knjižnico bodo v različnih terminih. Pridružite se nam in skupaj odkrijmo svet knjig, so zapisali. Eno bralno urico so že imeli, novo imajo danes, 11. 9., naslednjo pa 25. 9. 2024 v Krajevni knjižnici Radenci.

Akcija trajnostnih prihodov zaposlenih: Z njo spodbujajo vse zaposlene v občini, da se v službo odpravijo na trajnosten način – peš, s kolesom ali javnim prevozom. Skupaj ustvarjajmo boljšo prihodnost, so zapisali.

Risanje s kredami za otroke OŠ in vrtec Kapela: Dogodke bodo imeli tudi na parkirišču za Osnovno šolo Kapela, kjer bodo za najmlajše pripravili animacijski program. Vabljeni, da se nam pridružite v veseli družbi, so zapisali. 16. 9. bodo imeli na tem parkirišču risanje s kredo.

Vadbeni program na prostem: Zaprto parkirišče ob Osnovni šoli Kapela bodo 17. in 19. septembra ob 18. uri prelevili v vadbeni prostor, kjer bo ekipa FIT z Andrejo izvedla vodeno vadbo. Pridite in poskrbite za svoje zdravje, sporočajo.

Predstavitev e-koles in servis koles: V sodelovanju s podjetjem RIDE d.o.o. bodo 18. 9. 2024 med 9. in 12. uro pred poslovno stavbo Občine Radenci izvedli predstavitev e-koles ter brezplačen osnovni servis koles. Pripeljite svoja kolesa in izkoristite priložnost za strokovni servis, pozivajo.

Otroški abonma: V popoldanskem programu istega dne bodo začeli s prvo izmed sedmih predstav otroškega abonmaja. Prva predstava se bo odvijala na parkirišču za Osnovno šolo Kapela. Pripeljite otroke in uživajte v gledališču na prostem.

Zaključek Evropskega tedna mobilnosti: Zadnji dan bomo praznovanje zaključili z vodenim sprehodom po občini Radenci, kjer bomo na trajnosten način obeležili dan brez avtomobila. Sprehod nas bo vodila ekipa FIT z Andrejo.

Za vse udeležence aktivnosti bodo pripravili praktična darila! Vabljeni, da se nam pridružite in skupaj z nami raziskujete čudovite aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Skupaj lahko naredimo korak naprej k trajnostnemu načinu življenja!

Vir: Občina Radenci

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.