03:29, pet, 19. Apr

Občine in šole pozivajo učence k prijavi za brezplačni topli obrok





Od včeraj občine in osnovne šole pozivajo učence k prijavi za brezplačni topli obrok, do katerega so upravičeni tisti učenci, ki izpolnjujejo določene pogoje. Učenci, predvsem pa njihovi starši, naj bodo pozorni, da se pravočasno prijavijo ter kam in kako – večinoma se je namreč treba prijaviti na šole, ki jih učenci obiskujejo. Glede na število prijav in ostale pogoje pa bodo šole skupaj z občinami poskrbele za tople obroke in njihovo predajo oziroma dostavo.

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Sveta Trojica v Slovenskih goricah
Tako so določili tudi v Sveti Trojici, kjer se morajo učenci in dijaki, ki izpolnjujejo pogoje, prijaviti na šolo, ki jo obiskujejo. Prijavo morajo poslati na elektronski naslov jozica.kerenc@ostrojica.si in poklicati po telefonu 729 01 91 do ponedeljka, 9. 11. 2020 (ta dan od 7. 15 do 8.00). Učenci ali njihovi starši topli obrok prevzamejo na šoli. Izjemoma občina za učence, ki toplega obroka ne morejo prevzeti, organizira dostavo na dom ali na ustrezno razdelilno točko v lokalni skupnosti in to sporočijo ob prijavi na topli obrok. Topli obrok bo na šoli možno prevzeti med 11.15 in 12.15. Pri prevzemu se upoštevajo navodila in priporočila NIJZ o uporabi osebne zaščite in razdalje 2 m.

Občina Hoče-Slivnica

Učenci OŠ Dušana Flisa Hoče obvešča učence oziroma starše, da bodo učenci oziroma njihovi starši ali skrbniki topli obrok prevzemali v šoli.”Prosimo vas, da čim prej, oz. najkasneje do ponedeljka, 9.11.2020 do 10. ure prijavite potrebo po brezplačnem toplem obroku za svojega otroka na e-naslov šolski svetovalni delavki Dragici Borko na: dragica.borko@os-hoce.si ali telefonsko številko: 040 / 646 – 860. V prijavi navedite ime in priimek starša, ime in priimek otroka ter razred, ki ga otrok obiskuje.” so zapisali in dodali, da bo embalaža za prevzem toplega obroka bo zagotovljena. Učenci in dijaki oziroma njihovi starši ali skrbniki lahko topli obrok prevzamejo od torka, 10. 11. 2020 na lokaciji OŠ Dušana Flisa Hoče, Šolska ulica 10, 2311 Hoče – v delavnikih od ponedeljka do petka, med 13. in 14. uro.

Podobno je urejeno tudi za drugo osnovno šolo v tej občini, na OŠ Franca Lešnika Slivnica. “Prosimo vas, da čimprej, oz. najkasneje do ponedeljka, 9. 11. 2020 do 10. ure prijavite potrebo po brezplačnem toplem obroku za svojega otroka na e-naslov šolski svetovalni delavki Simoni Sel na: simona.sel@osflv.si ali na telefonski številki 02 606 56 84 ali 051 310 831. V prijavi navedite ime in priimek starša, ime in priimek otroka ter razred, ki ga otrok obiskuje,” so zapisali in dodali, da bodo učenci oziroma njihovi starši ali skrbniki bodo topli obrok, ki bo zapakiran v embalaži za enkratno uporabo, prevzemali v šoli.

Občina Selnica

V naslednjem tednu so še možne prijave, da se učenci OŠ Selnica naročijo na kosila, ki jih pripravljajo v šolski kuhinji. Naročijo se lahko tudi dijaki srednjih šol in ostali krajani. Brezplačni topli obrok tako kot drugod pripada učencem in dijakom, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila, ne presega 382,82 € (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino. V OŠ Selnica vsem ostalim ponuja kosilo po veljavnem ceniku. Z županjo so se dogovorili, da je v primerih, ko učenci in dijaki ne morejo priti sami po kosilo v šolo, možna tudi dostava toplega obroka na dom. V vsakem primeru pa je treba poklicati v tajništvo šole 02 674 08 30.

Staršem učencev in dijakov iz drugih občine priporočamo, da če niso dobili obvestila iz šole, ki jo obiskuje njihov otrok, sami preverijo na spletnih straneh šol in občin, kako je to pri njih organizirano.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.