07:57, sob, 20. Apr

Občinska uprava v Vuzenici prihodnje leto v novih prostorih





Eden večjih letošnjih projektov v Občini Vuzenica je ureditev novega kulturno-upravnega centra. Občina ga bo uredila v večnamenski stavbi, v kateri je že zdaj med drugim dvorana za kulturne in druge prireditve. V objektu, ki ga bodo obnovili in dogradili, bo po novem prostore imela tudi občinska uprava. Naložba je vredna 1,7 milijona evrov.

Uprava občine Vuzenica ima trenutno prostore urejene v vuzeniškem gasilskem domu ob vstopu v kraj, od prihodnjega leta pa bodo prostori občinske uprave v na novo urejenem kulturno-upravnem centru na Sejmarski ulici.

Kaj bo z zdajšnjimi prostori občinske uprave v gasilskem domu, še ni točno znano, med drugim bo treba dokončno dogovoriti etažno lastnino v gasilskem domu, je za STA pojasnil župan Občine Vuzenica Franjo Golob.

Za izvedbo naložbe v obnovo in dograditev večnamenske stavbe na Sejmarski ulici v kulturno-upravni center je občina pridobila pol milijona evrov sredstev na razpisu ministrstva za kulturo, preostalo bo financirala sama, deloma tudi z zadolžitvijo.

Projekt mora biti zaradi pogojev iz razpisa ministrstva za kulturo končan do konca letošnjega leta. Izvajalec del je že izbran, to je gradbeno podjetje Kuster, ki naj bi že kmalu začelo dela, je za STA še povedal župan.

Prostori občinske uprave v zgornjih prostorih

V spodnjem delu objekta bo kulturni center s sobo za Vaško godbo Vuzenica, večnamenska dvorana za prireditve in razstave ter tudi seje občinskega sveta. V na novo urejenem objektu bo prostore dobila tudi krajevna knjižnica, ki je zdaj urejena v prostorih osnovne šole in jo bodo od tam preselili.

V zgornjem delu objekta bodo prostori občinske uprave in krajevnega urada, objekt bo imel tudi ustrezno urejen dostop za invalide z dvigalom, je napovedal župan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.