23:13, čet, 25. Apr

Občinski svetniki Destrnika potrdili predlog proračuna z nekaj amandmaji





Na današnji seji občinskega sveta Občine Destrnik so občinski svetniki te občine potrdili proračun občine za naslednje leto.

Popolnoma gladko sicer ni šlo, pred sejo so namreč vložili tri amandmaje. Enega je na občinski seji občinska svetnica Elizabeta Fras, ki ga je sicer predlagala, sama umaknila. Nista pa umaknila svojih amandmajev Branko Horvat in Branko Goričan.

Frasova je v svojem amandmaju želela, da bi denar, namenjen Turistično informativnem centru (TIC) Destrnik preusmerili za nekaj domačih društev, nato pa je na seji potem, ko ji je Beno Toplak iz Zavoda Makole za izobraževanje, šport, kulturo in turizem, preko katerega dela zdaj tako pošta kot tudi TIC Destrnik, odgovoril na nekaj vprašanj. Tako nam je pojasnila svojo odločitev.

Župan Destrnika Franc Pukšič je na sami seji predlagal umik tega amandmaja, kar je Frasova tudi storila, sam pa je pojasnil, zakaj meni, da je bilo treba ta amandma umakniti.

Branko Horvat pa je vložil amandma v povezavi s porabljenimi potnimi stroški župana. Ob tem je menil, da je treba znižati stroške z 8.000 evrov na 5.000. Svojega amandmaja ni umaknil, občinski svetniki pa so ga potrdili. Ob koncu seje je tako komentiral: “Amandma je bil vložen, ker je gospod Pukšič trdil že, da je 5.000 evrov v preteklem mandatu že bila prevelika poraba na tek postavki, sedaj smo mu to postavko na to višino postavili, tako da lahko tak dela, kot je menil, da bi morali prej delat.”

Horvat je še povedal glede sprejetja občinskega proračuna: “Tu smo iskali kar nekaj kompromisov, tako da smo pač nekako sprejeli proračun, kar bi naredili že pred 14 dnevi, če bi takrat župan razpisal sejo.” Frasova je komentirala tudi samo sprejetje občinskega proračuna za naslednje leto.

Sprejetje občinskega proračuna pa je komentiral tudi župan Pukšič, obenem pa tudi sprejetja plana za mrliško vežico oziroma nadgradnjo pokopališča.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.