05:31, ned, 7. Jul

Obeta se še en vroč dan, popoldne pa znova burno vremensko dogajanje





Danes popoldne bodo pogoste plohe in nevihte. Jutri bo povečini sončno, a brez vročine, napoveduje Agencija RS za okolje.

Danes bo sprva precej jasno, čez dan pa se bo oblačnost povečala. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastajale plohe in nevihte, možna bodo krajevna neurja. Zapihal bo veter severnih smeri, na Primorskem zvečer zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 34 °C, še navajajo na spletni strani Agencije RS za okolje.

Ponoči bodo padavine ponehale, le ob morju bo še možna kakšna nevihta.

Jutri bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 °C.

Opozorilo

Agencija RS za okolje je izdala tudi opozorilo: “Danes bo predvsem na jugovzhodu države še velika toplotna obremenitev. Popoldne in zvečer bodo ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja.”

Konec prvega letošnjega vročinskega vala

S prehodom hladne fronte se bo danes končal prvi letošnji vročinski val, navaja Meteoinfo Slovenija. Sprva bo še sončno in vroče. Temperature se bodo predvsem na jugovzhodu Slovenije približale 35 stopinjam Celzija.

Zapišejo še, da nas bo popoldne dosegla hladna fronta, kar nam ob tako pregretem ozračju obeta burno vremensko dogajanje. V ozračju bo na voljo ogromno energije, ki se bo sprostila ob prehodu nevihtnega sistema v popoldanskih in večernih urah: “Nevihte, ki se lahko že kmalu po poldnevu razvijejo nad goratimi predeli ob meji z Avstrijo, se bodo popoldne skupaj s hladnejšim zrakom razširile nad večji del države. Pričakovati je nalive in močnejše sunke vetra, na manjših območjih je zelo verjetna tudi toča.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.