09:53, čet, 28. Mar

Obisk Miklavža v Selnici ob Dravi





Šele zakorakali smo v veseli december in že nas je včeraj, 5. decembra obiskal prvi od treh dobrih mož – sveti Miklavž. Seveda so se ga najbolj razveselili otroci, predvsem tisti ”ta pridni”.

Tako je MPZ Sv. Marjeta tudi letos, že 6. leto zapored pripravil v kulturnem domu že tradicionalno miklavževanje, kjer so obdarili otroke. Prav tako, pa so mnenja, da običaji vse bolj tonejo v pozabo, zato si v Selnici prizadevajo, da običaj prihoda Sv. Miklavža ne bo utonil, temveč ga bodo generacije v generacijo prenašale in ohranjale tradicijo, ki je veljala nekoč. Prav tako so želeli obdariti otroke in jim ponudili skupno druženje, ki so ga popestrili z kulturnim programom. Tako je prvi od dobrih mož v Selnici ob Dravi obdaril približno 80 otrok.


Pri obdarovanju je Miklavžu pomagal tudi parkelj, ki je povedal, da ima prvi dobri mož ogromno dela, zato mu je priskočil na pomoč. Obdarila sta vse pridne otroke, za tiste malo manj pridne pa sta prinesla s seboj črno knjigo, da bi napisala vanjo njihova imena. Vendar v Selnici ob Dravi te knjige nista potrebovala, saj so bili vsi otroci skozi leto pridni in poslušni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.