16:20, sob, 6. Jul

Obisk Vodnega parka Radlje podoben lanskemu, a z več festivali





Vodni park Radlje z biološkim bazenom je letos do minule srede obiskalo okoli 9000 gostov. Če bo avgustovsko vreme prijazno kopalcem, bi se morda lahko približali lanski rekordni številki 13.500, je dejal direktor javnega zavoda ŠKTM Milan Šarman, ki upravlja s kopališčem in sodeluje pri organizaciji več festivalov v tem koroškem mestu.

vodni park Reš

Biološki bazen v Vodnem parku Radlje ob Dravi obiskujejo tako domačini kot obiskovalci od drugje, pravi direktor radeljskega javnega zavoda za šport, kulturo, turizem in mladinsko dejavnost (ŠKTM) Šarman in dodaja, da so z letošnjim obiskom zadovoljni.

Pravilnik, ki ureja upravljanje bioloških bazenov, med drugim določa najvišje dovoljeno število kopalcev, to je za radeljski biološki bazen 479. Doslej je bila meja v letošnji sezoni dosežena le enkrat, ko so v popoldanskem času morali kopališče zapreti za nove obiskovalce.

Posebno pozornost po njegovih besedah namenjajo kakovosti vode, ki jo preverjajo na dva načina. Eno je redno tedensko vzorčenje, ki ga opravlja nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, hkrati pa tudi sami večkrat dnevno opravljajo meritve, saj želijo kopalcem zagotavljati za kopanje ustrezno vodo. V biološkem bazenu namreč kopalni vodi ne dodajajo nobenih kemikalij, ampak za čiščenje skrbijo rastline, ki so posajene v bazenu in so fizično ločene od plavalnega dela.

Po dobrih dveh letih od odprtja Vodnega parka Radlje se nekateri kopalci pritožujejo nad pomanjkanjem sence. Šarman v zvezi s tem pojasnjuje, da so skladno s projektom na zelenih površinah kopališča zasadili drevje, ki ne povzroča alergijskih reakcij, a se je izkazalo, da raste počasneje. Zato imajo obiskovalci možnost najema senčnikov na kopališču, ob katerega so letos preselili tudi tri glamping hiške, ki že čakajo na prve goste.

V bližini kopališča je predviden še prostor za kampiranje in avtodome, a temu še ni sledila vsa potrebna infrastruktura, čeprav se je v Radljah ustavilo že kar nekaj turistov z avtodomi. V bližini kopališča je tudi adrenalinski park in ribnik Reš ter reka Drava, kjer prav danes popoldne pripravljajo zabavno prireditev, 1. Veseli spust po Dravi.

Prijavljeni se bodo z različnimi plovili spustili po reki Dravi od Reša do naselja Vas ter se nato vrnili z avtobusom na prireditveni prostor, v bližini katerega se z večernim glasbenim dogajanjem zaključuje tridnevni poletni festival Kluba koroških študentov, KKŠ Summer fest.

Festivalsko dogajanje se bo v Radljah nadaljevalo 3. septembra, ko bo koroško mesto gostilo 16. Svetovni festival praženega krompirja, in zaključilo 23. septembra s Festivalom hmelja in kulinarike.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.