01:45, pet, 29. Mar

Objavljen nov javni poziv, na razpolago 300 tisoč evrov





Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila nov javni poziv za izvedbo storitev turističnega vodenja. Na voljo je 300.000 evrov, spletne prijave pa bo STO sprejemala od 16. avgusta od 13. ure do 30. avgusta do 13. ure, so zapisali na spletnih straneh STO.

V okviru poziva bo STO povrnila stroške osnovnega vodenja turističnemu vodniku, destinaciji ali agenciji. Turist se bo tako osnovnega vodenja do dveh ur lahko udeležil brezplačno, če bo tako vodenje vključevalo dodatno ponudbo, pa bo cena za turista znižana.

STO ob tem spodbuja prijavitelje, da v svojo ponudbo turističnih vodenj vključijo ponudbo iz lokalnega okolja v obliki plačljivih doživetij in na ta način pomagajo k okrevanju in vzajemni krepitvi slovenskega turističnega gospodarstva po pandemiji covida-19.

Usposobljeni in licencirani turistični vodniki so neprecenljivi

Turistična vodenja se bodo lahko izvajala od prejema naročilnice do 30. novembra letos, namenjena pa bodo lahko tujim in domačim turistom. Prijavitelji lahko kandidirajo za sredstva od 1000 do 7000 evrov z davkom, odvisno od statusa in izpolnjenih pogojev, posamezni licencirani turistični vodnik pa lahko opravi do največ 70 turističnih vodenj.

Na STO so ob tem znova poudarili, da so usposobljeni in licencirani turistični vodniki “neprecenljivi pri ustvarjanju edinstvenih, avtentičnih in personaliziranih doživetij in spoznavanju in odkrivanju Slovenije ter njene bogate zgodovine, dediščine in zgodb”.

STO je doslej podoben poziv objavila dvakrat, in sicer avgusta 2020 in maja 2021. Prvič je bilo na voljo 146.000 evrov, drugič pa 300.000 evrov. Nov poziv je STO pripravila po uspešnem zaključku dosedanjih dveh pozivov in na podlagi več pobud, prejetih s strani turističnih vodnikov in drugih deležnikov slovenskega turističnega gospodarstva, so navedli na organizaciji.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.