16:17, ned, 28. Jul

Objavljen razpis za direktorja Televizije Slovenija





Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je danes objavila razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS) za štiriletni mandat. S kadrovskimi zadevami RTVS pa je povezana tudi sprememba pogojev za imenovanje in razrešitev urednika uredništva za nove medije v MMC, ki jo je generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough objavil v ponedeljek.

Na razpis za direktorja TVS se lahko prijavijo kandidati z univerzitetno izobrazbo, ki imajo najmanj pet let delovnih izkušenj z referencami o uspešnosti v kulturno-umetniški dejavnosti oziroma v dejavnostih, povezanih z javnimi glasili. Poznati morajo problematiko RTV-dejavnosti in imeti organizacijske in vodstvene sposobnosti.

Ne smejo biti poslanci DZ ali funkcionarji katere od političnih strank in ne smejo imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki poslovno sodelujejo z RTVS.

Kandidati morajo vlogi priložiti program dela in vizijo razvoja TVS za obdobje od leta 2022 do leta 2026.
Rok za prijavo na razpis je 28. februar.

Direktorja TVS v skladu z zakonom o RTVS imenuje generalni direktor na osnovi javnega razpisa po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta RTVS.

TVS je brez direktorja s polnimi pooblastili, odkar je generalni direktor RTVS s tega mesta lani poleti razrešil Natalijo Gorščak. Za v. d. direktorja je septembra imenoval Valentina Areha.

S kadrovskimi zadevami RTVS pa je povezana tudi sprememba izvedbenega akta o delovanju multimedijskega centra (MMC), ki jo je Grah Whatmough objavil v ponedeljek v internem glasilu Informator. V skladu z njo odgovorni urednik informativnega programa TVS za imenovanje in razrešitev urednika uredništva za nove medije v MMC ne bo več potreboval soglasja odgovornega urednika informativnega in razvojno eksperimentalnega programa Radia Slovenija, ampak bo zadostovalo mnenje tega urednika.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.