16:25, pon, 29. Jul

Objavljen razpis za nagrado skupine OHO 2016





Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je objavil razpis za nagrado skupine OHO 2016. Razpis je namenjen vizualnim umetnikom do 35. leta starosti, ki delujejo v mediju risbe, slikarstva, kiparstva, grafike, fotografije, instalacije, videa, novih medijev ali performansa. Odprt je do 13. marca.

Zajeta slika

Umetniki, ki bodo sodelovali na razpisu, morajo profesionalno delovati na področju umetnosti vsaj tri leta. Ustvarjati morajo v Sloveniji oziroma biti del kulturne scene. Na razpis se lahko prijavijo samostojno oziroma jih lahko prijavijo institucije ali posamezniki.

Nagrado OHO podeljujejo za kakovostno in inovativno umetniško delo, ki je nastalo v minulih dveh letih, so sporočili iz Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E., ki natečaj razpisuje v sodelovanju z newyorškima ustanovama Foundation for Civil Society in Trust for Mutual Understanding.

Prijave bo pregledala mednarodna strokovna žirija, ki bo izbrala štiri finaliste, ki se bodo predstavili z novimi ali nerazstavljenimi deli v maju na skupni razstavi v Umetnostni galeriji Maribor.

Žirija bo med finalisti izbrala dobitnika nagrade skupine OHO za leto 2016, ki mu bo od septembra omogočeno rezidenčno bivanje v New Yorku. Nagrajenec bo nato deležen tudi postavitve samostojne razstave v Ljubljani, njegovo delo pa bodo odkupili.

Doslej so nagrade skupine OHO prejeli Sašo Sedlaček, Luiza Margan in Miha Presker, Mladen Stropnik, Ana Čigon, Maja Hodošček, umetniški tandem Beli sladoled, Tomaž Furlan, Veli Silver, Staš Kleindienst ter Lenka Đorojević in Matej Stupica.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.