06:57, čet, 25. Apr

Objavljen razpis za sofinanciranje projektov, okvirna višina sredstev razpisa je 50.000 evrov





Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je danes v Uradnem listu objavilo javni razpis za sofinanciranje projektov s področja enakosti žensk in moških za leto 2023. Okvirna višina sredstev razpisa je 50.000 evrov, zaprošena sredstva za posamezni projekt pa ne smejo presegati 10.000 evrov. Rok za oddajo prijave je 9. februar.

Kot so zapisali na ministrstvu za delo, je predmet razpisa sofinanciranje projektov s področja enakosti žensk in moških, ki prispevajo k spodbujanju enakih možnosti ranljivih skupin žensk in preprečevanju nasilja nad ženskami, vključno s spletnim nasiljem.

Sofinancirani bodo projekti, ki bodo v največji meri prispevali k spodbujanju enakih možnosti ranljivih skupin žensk, ozaveščanju o posledicah nasilja, vključno s spletnim nasiljem, nad dekleti in ženskami ter prispevali k njegovemu preprečevanju.

Prijave se oddajo osebno ali priporočeno po pošti

Raziskave niso predmet javnega razpisa in v okviru javnega razpisa ne bodo financirane. Vloge prijaviteljev, ki bodo med dejavnostmi projekta vključevale raziskave, bodo zavrnjene. Na razpisu lahko sodelujejo nevladne organizacije, projekt pa se bo moral izvajati na območju Slovenije.

Zaprošena sredstva lahko znašajo največ 80 odstotkov celotne vrednosti projekta, vendar ne več kot 10.000 evrov. Prijave prijaviteljev, ki ne bodo predvideli sofinanciranja iz lastnih ali drugih virov ali zaprosili za višji delež oziroma višji znesek, bodo zavrnjene.

Prijave se oddajo osebno ali priporočeno po pošti. Z odpiranjem prijav bo strokovna komisija začela 14. februarja, prijavitelji pa bodo o izboru obveščeni najpozneje v roku 45 dni od odpiranja prijav, je še zapisano v Uradnem listu.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.