15:23, čet, 4. Jul

Obtoženi zlorabe pastorke krivde ni priznal, sojenje predvidoma septembra





Na koprskem okrožnem sodišču se je v sredo zaključil predobravnavni narok za moškega, ki mu tožilstvo očita, da je več let spolno zlorabljal pastorko. Obtoženi krivde ni priznal. Če vrhovni sodniki ne bodo ugodili odvetniku obtoženega, ki je predlagal prenos pristojnosti na drugo sodišče, se bo sojenje začelo septembra, pišejo Primorske novice.

Tožilstvo 56-letnemu obtoženemu po navedbah Primorskih novic očita kaznivi dejanji spolnega napada na otroka in kršitev spolne nedotakljivosti.

Zlorabe, bi se naj dogajale več let

Zlorabe naj bi se dogajale več let, začele naj bi se, ko je bila pastorka stara 12 let, in trajale približno štiri leta. Dekle je med preiskavo povedala, da naj bi jo očim zlorabljal vsak teden in naj bi jo v štirih letih posilil vsaj stokrat. Ker je v tem času dopolnila 15 let, zlorabe pa so se nadaljevale, so kriminalisti moškega ovadili tudi za kaznivo dejanje kršitve spolne nedotakljivosti, poroča časnik.

Obtoženi je v priporu od konca lanskega maja, ko so ga po prijavi dekleta aretirali koprski kriminalisti. Višji sodniki so nedavno zavrnili njegovo pritožbo na sklep o podaljšanju tega ukrepa.

Odvetnik obtoženega je prenos krajevne pristojnosti na drugo sodišče, izven pristojnosti koprskega višjega sodišča, predlagal zaradi domnevnih nepravilnosti v času od sodne preiskave do izteka predobravnavnega roka. O predlogu bo odločalo vrhovno sodišče. Če odvetnikovemu predlogu ne bodo ugodili, se bo sojenje predvidoma začelo sredi septembra.

Tožilec Damir Kusić je sicer že na naroku zagotovil, da je bil postopek zakonit in da ni prišlo do kršitev pravice do obrambe. Nasprotoval je tudi ponovnemu zaslišanju žrtve, kot je to predlagala obramba.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.