16:18, ned, 28. Jul

Oče srbskega morilca korak od svobode, razlog pa bizaren





Skoraj pol leta je že mimo od strelskega pohoda na osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Srbiji. Takrat je 13-letni Kosta K. z očetovo pištolo ubil devet vrstnikov in varnostnika.

Kot smo že poročali takrat, zaradi tega, ker je zločin storil star komaj 13 let, za umore ne bo kazensko odgovarjal. Je pa bil oče mladega morilca po strelskem pohodu obtožen kaznivega dejanja zoper javno varnost. Njegovo orožje naj ne bi bilo registrirano, poleg tega pa je sina učil ravnanja z orožjem, vodil ga je celo na strelišče. Trenutno je v priporu.

Preiskava zoper njegovega očeta (V.K.) se je prekinila zaradi strokovnega pregleda, ki ga je odredilo Višje državno tožilstvo v Beogradu. Strokovni pregled kljub številnim nujnim odredbam te institucije še ni končan, poroča Blic. Tožilstvo je namreč odredilo preiskavo, ki naj bi pokazala način smrti žrtev, več podrobnosti o strelnih ranah in iz katerega orožja so bile povzročene. To izvedensko mnenje naj bi potrdilo sume, da je 13-letnik streljal z orožjem, ki ga je imel njegov oče v posesti.

Ga čaka izhod na prostost?

Tožilstvo napisalo vrsto obvestil in opozoril, da se naj to dostavi čimprej, saj brez tega ni mogoče odločiti o morebitni vložitvi obtožnice zoper očeta. Najbolj bizarno pa je, da so v tem času zaposleni na zavodu odšli na dopust, preiskava pa še ni bila opravljena. Tožilstvo ima rok, da o tem sprejme odločitev v naslednjem mesecu. V nasprotnem primeru bo oče morilca izpuščen na prostost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.