16:56, tor, 23. Apr

Ocenjevanje podravskih vin letnika 2018





Danes se na KGZ Maribor odvija krovno ocenjevanje vin Prerez vin vinorodne dežele Podravje, na katerem poleg posameznih sort vina ocenjujejo celotni letnik 2018.

KGZ Maribor ima dolgoletno tradicijo ocenjevanja vin, saj v njihovem laboratoriju ocenjujejo vsa vina , ki gredo v promet na našem tržišču. Ob tem pa izdajajo odločbe o primernosti vin našega območja. Današnje ocenjevanje pa je prerez celotnega letnika vinorodne dežele Podravje. Vino so ocenjevali člani strokovne komisije, sestavljene iz pridelovalcev vina, potrošnikov in strokovnih služb. Vsako sorto vina je ocenjevalo kar 12 ocenjevalcev.

Simona Hauptman, vodja KGS pri KGZ Maribor, poudarja, da je tovrstno ocenjevanje zelo pomembno tudi za potrošnika, saj se na osnovi ocen lažje odloči za vino, ki je lokalno, kakovostno in primerno za prodajo. Sploh ker želijo s tovrstnimi dogodki še bolj opozoriti na to, kako pomembno je, da se podpira lokalno pridelavo tako hrane kot vina.

Ocene vin vsekakor vplivajo na samo promocijo posameznih sort vina in omogočajo pridelovalcem, da z njimi lažje nagovorijo potrošnike. Prav to ocenjevanje omogoča prvo komunikacijo med pridelovalci in potrošniki, je poudarila Leonida Gregorič, vodja Laboratorija KGZ Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.