19:26, sre, 3. Jul

V Občini Šentilj pospešeno zaposljujejo





V uredništvo smo prejeli anonimko, v kateri so navedeni očitki v zvezi s pospešenim zaposlovanjem na Občini Šentilj, v času županovanja Štefana Žvaba. V zadnjih mesecih naj bi se zgodile 4 nove zaposlitve. Sam pojasnjuje, da se povsem drži kadrovskega načrta, glede na anonimko pa naj bi službe dobili tisti, ki so z njim sodelovali že v času volilne kampanje.

V anonimki je posebej izpostavljen razpis za mesto direktorja občinske uprave (v nadaljevanju OU). Ta naj bi bil prirejen na način, da je funkcijo lahko prevzela Bogdana Pribevski. V anonimki je navedeno, da so morali razpis ponoviti, ker Pribevskijeva naj ne bi imela potrdila o aktivnem znanju tujega jezika. Sama je danes za BK TV pojasnila, da so morali razpis ponoviti zato, ker tuj jezik, glede na veljavno sistemizacijo na Občini, “ni smel biti naveden kot pogoj za delovno mesto direktorja.” Poudarila je, da je tako pri prvem, kakor pri ponovljenem razpisu izpolnjevala vse pogoje za delovno mesto ter, da ima “župan legitimno pravico to mesto dodeliti človeku, ki mu zaupa in za katerega meni, da je sposoben to delo opravljat.” Potrdila je, da sta sodelovala že v času volilne kampanje.

obcina sentilj

V anonimki so aktualnemu županu očitali tudi, da je izbral direktorico OU, ki ni ne pravnica ne ekonomistka z večletnimi delovnimi izkušnjami v javnem sektorju in s tem povzročil občini dodatno finančno breme, saj je moral dodatno zaposliti še eno osebo, pravnico. V preteklih 20ih letih, ko je občino vodil bivši župan Edvard Čagran, naj bi namreč direktorica hkrati reševala tudi pravne zadeve. Štefan Žvab je danes za BK TV pojasnil, da je želel ločiti ti dve funkciji “glede na dejstvo, ki sem ga podedoval, da so bile določene stvari nerešene.” Sedaj sta torej na Občini zaposleni direktorica in pravnica, kar pojasni dve od štirih v anonimki omenjenih delovnih mest. Drugi dve sta tajnica in javni delavec, ki naj bi ju prav tako zaposlili zaradi poznanstev. “To je enostavno sledilo iz določenih potreb, ki jih je nakazovalo tukajšnje delo. Z dosti menedžerskimi izkušnjami sem se odločil, da bom stvari na takšen način peljal in prav sem se odločil”, je dejal Žvab.

Ali bo s tem sedaj Občina zagotovila dodatna delovna mesta občanom in preprečila beg podjetij (npr. NKBM in Pošte v odhajanju iz Sladkega Vrha) boste lahko razsodili občani sami.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV, kjer boste izvedeli tudi kako anonimko komentirajo naključni mimoidoči Šentiljčani ter kaj o razdruževanju funkcije direktorice in pravnice ter omenjenih zaposlitvah meni bivši župan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.