21:28, čet, 25. Apr

Od četrtka do sobote v Mariboru in okolici dnevi cepljenja





Od četrtka 13. januarja do sobote 15. januarja, bodo po vsej Sloveniji potekali dnevi ceplenja. Vsi cepilni centri bodo v teh treh dneh odprti od 8.00 zjutraj do 20.00, naročanje ne bo potrebno.

Kot smo že poročali je minister za zdravje Janez Poklukar, ob širjenju nove koronavirusne različice omikron, napovedal nove dneve cepljenja z geslom Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej. Ti bodo potekali med 13. in 15. januarjem, pod geslom »Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej.« Vsi cepilni centri bodo v teh treh dneh odprti od 8.00 zjutraj do 20.00, naročanje ne bo potrebno. Prav tako bo cepljenje organizirano v covidnih bolnišnicah. Mobilne enote bodo lokalna skupnost, združenje upokojencev Slovenije, gospodarstvo ali nevladne organizacije organizirale po potrebi v sodelovanju s cepilnim centrom, civilno zaščito in rdečim križem.

V Mariboru je na danšnji novinarski konferenci direktor Zdravstvenega doma Maribor Jernej Završnik, izpostavil, da so matematični izračuni epidemije zelo neugodni. “To epidemijo lahko obvladamo in obvljadujemo samo z ustrezno preceplenostjo in spoštovanjem osnovnih epidemioloških načel,” je izpostavil Završnik.

Cepilna akcija bo tokrat potekala od četrtka 13. januarja, do sobote 15. januarja, tudi v Mariboru in v ostalih okoliških občinah. “Pozivam vse, da se tega ceplenja tudi udeležijo,” je pozval Završnik.

Cilj ostaja enak: s prvim, drugim ali tretjim odmerkom precepiti čim več ljudi. Vsakdo šteje in vsak odmerek zaščite šteje. Odločitev za cepljenje je odločitev za zdravje in za vrnitev v življenje, kot smo ga poznali pred marcem 2020. V prihajajoči grožnji omikrona je to še sporočilo še toliko bolj močno, pravijo na NIJZ.

Vsi cepilni centri, ki trenutno izvajajo cepljenje v Sloveniji, so navedeni na povezavi


Še več informacij o posameznem cepilnem centru najdete tukaj.


Podrobnosti si oglejte tudi v videu:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.