03:27, sob, 6. Jul

Od danes naprej v vseh slovenskih restavracijah McDonald’s brezmesni burger iz grahovih beljakovin in riža





V slovenskih restavracijah McDonald’s lahko od danes naprej naročite burger, ki je popolnoma brez mesa.

Burger brez mesa so poimenovali McPlant, dobite pa ga lahko v dveh različicah,  lahko je klasični in pa sezonski s svežo omako iz avokada, poročajo na portalu Metropolitan.

Za McDonald’s so ga razvili pri Beyond Meat. Po okusu in videzu pa je kot  tipičen burger, le da na sredini burgerja ni mesni zrezek, ampak rastlinski zrezek z osnovo grahovih beljakovin in riža.  Zapisali so še, da je zrezek brez umetnih barvil in konservansov, po okusu pa kot zrezek iz mlete govedine.

Brezmesni, vendar ne veganski

Na spletni strani McDonald’s Slovenija so zapisali, da je McPlant brezmesni in po sestavinah res veganski burger, vendar ga niso tako označili, ker obstaja možnost, da med pripravo na žaru rastlinski zrezek pride v stik z mesom. Poleg tega originalni McPlant vsebuje tudi sir iz mleka in majonezno omako, ki vsebuje jajca, zato ne more biti označen kot veganski. Izpostavili so še, da imajo v ponudbi sicer več brezmsnih jedi, tudi vegi burger z zelenjavnim poleptom iz špinače in sira. In ta ima okus po špinači. McPlant pa vsebuje rastlinski burger, ki po okusu posnema meso, še pravijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.