23:29, pet, 5. Jul

Odbojka: Madžarski reprezentant Gergye odslej v Mariboru





Roland Gergye je nova okrepitev na mestu sprejemalca Odbojkarskega kluba Merkur Maribor. 28-letni in 198 cm visoki madžarski odbojkar, ki nosi tudi dres madžarske reprezentance, je nazadnje igral za grški klub Olympiacos iz Pireja.

Gergye Roland, nov igralec v OK Merkur Maribor. Vir: OK Merkur Maribor

Prihaja iz mesta Kaposvar, kjer je najprej igral za Fino Kaposvar. Leta 2013 se je prvič odločil za odhod v tujino, dve sezoni je igral za nemški VfB Friedrichshafen, kasneje se je selil v Francijo in okrepil ekipi Beauvais OUC ter Paris Volley. Odbojkarska pot ga je zanesla tudi v Turčijo, kjer je igral v Istanbulu za Galatasaray in v Grčijo, kjer je bil član Olympiacosa. V letošnji »Srebrni ligi«, kjer je zaključni turnir potekal v Strumici (Severna Makedonija), je z reprezentanco Madžarske usvojil 3. mesto.

Dodaten motiv je tudi, da bo ponovno igral v Ligi prvakov

Roland Gergye, sprejemalec OK Merkur Maribor, je po prestopu k slovenskemu državnemu prvaku povedal: “Po zelo težkem obdobju sem zelo vesel, da sem podpisal pogodbo z OK Merkur Maribor. O klubu sem slišal same dobre in pozitivne stvari. Dodaten motiv, da sem se odločil za Merkur Maribor, je tudi, da bom ponovno igral v Ligi prvakov. Komaj čakam, da pričnemo z delom skupaj in upam, da bomo ponovno lahko igrali tekme pred svojimi navijači.” Vesel njegovega prihoda pa je tudi trener OK Merkur Maribor Sebastijan Škorc: “S prihodom Rolanda smo dobili igralca, ki je igral v zelo kvalitetnih evropskih klubih, kot so Friedrichshafen, Beavuais, Paris Volley, Galatasaray in Olympiacos. Po pavzi, ki jo je imel zaradi osebnih zadev, se je Roland pripravljen vrniti na najvišji nivo. V klubu verjamemo, da se bo dobro vklopil v ekipo in se vrnil na »top« nivo, kjer je že bil in s svojimi igrami prispeval, da bo tudi naslednja sezona tako uspešna kot prejšnja.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.